Pelgrimstocht 2018

Pelgrimstocht 2018

Voor de achtste keer alweer organiseert Vastenactie een driedaagse pelgrimstocht. Deze keer wandelen we in het gebied tussen Woerden, Bodegraven en Noorden: tot in het Groene Hart geraakt. Van 22 tot 24 maart 2018 pelgrimeren we ter bezinning op onszelf en onze levensstijl, maar ook om geld in te zamelen voor het centrale Vastenactieproject in Zambia. Onderweg houden we halt voor momenten van bezinning. Voor onszelf, voor onze tochtgenoten, voor medemensen in Zambia of elders in de wereld, voor Gods Schepping. En natuurlijk draagt deze wandel-driedaagse ook bij aan een gezellige en waardevolle ontmoeting tussen mensen. 

'Gaan waar niemand gaat, doen wat niemand doet', het jaarthema van Vastenactie 2018, vormt het uitgangspunt voor de Pelgrimstocht en de bezinningsmomenten die we iedere dag houden. In Zambia gaan de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria waar niemand komt, om te zorgen voor aidspatiënten, voor grootouders die op hun oude dag voor hun kleinkinderen moeten zorgen en voor kinderen die hun ouders hebben verloren. We willen stil staan bij de vraag hoe wij tochtgenoten van de zusters kunnen zijn. 

We wandelen drie dagen door het Groene Hart. U bent van harte welkom met ons mee te lopen, ook als u één of twee dagen wilt aansluiten. 

Aanmelding en kosten
De deelnamekosten zijn € 15 per dag. Dat is inclusief busvervoer van en naar de vertrek- en aankomstplaats op donderdag en vrijdag. U hebt de mogelijkheid om te overnachten in de buurt en om gebruik te maken van de lunchpakketten en het avondeten. We hebben twee arrangementen samengesteld. Als u andere wensen hebt, kunt u contact opnemen. U kunt u via het formulier aanmelden en als u een van de twee standaardarrangementen hebt gekozen, kunt u deze meteen betalen via de webshop. Let op: wanneer u via de webshop betaalt, vergeet dan niet het formulier ook in te vullen.

Sponsoring
Als pelgrim kunt u zich laten sponsoren. De opbrengst is bestemd voor het Vastenactieproject in Zambia. Hier leest u meer over de manieren waarop u zich kunt laten sponsoren. 

 

Praktisch

Data: 22 - 23 - 24 maart 2018

Organisatie: MOV-groepen en pastores van de parochies Pax Christi Woerden, H. Clara Nieuwkoop en Sint Jan de Doper Gouda-Bodegraven, missiesecretaris bisdom Rotterdam, Vastenactie

Aanvang: 09.00 uur verzamelen - vertrek om 09.30 uur

Lengte: rond de 20 kilometer per dag - soms iets langer. Meer informatie over de routes vindt u hier.

Aanvullend programma: op donderdag en vrijdag is er na afloop van de maaltijd een themabijeenkomst die ook toegankelijk is voor mensen die niet meelopen. Meer informatie vindt u hier. 

 

Onder het motto: ‘Even minderen. Voor een ander’ bepaal t u zélf de invulling van uw 40 Dagen Challenge. Welke uitdaging gaat u aan en welk bedrag gaat u daarvoor doneren? Drink bijvoorbeeld 40 dagen geen frisdrank en doneer daarvoor 40 x € 1 aan de Vastenactie. Zo helpt u mensen met hiv/aids in Zambia.