Scholentour 2018

Scholentour 2018

Wat was de Scholentour in 2017 een succes! We kregen alleen maar enthousiaste reacties. Eén ervan was van juf Lilian van basisschool Maurice Rose uit Margraten: ‘Fantastisch initiatief, erg professioneel uitgevoerd. Onze leerlingen hebben er enorm van genoten. Wij steunen Vastenactie!’  Wilt u nog meer leuke reacties lezen? Klik dan hier voor het gastenboek.

Kindermusical

Als u kiest voor de musical dan komen 25 tot 30 kinderen en enkele volwassenen (waaronder een presentator) een eigentijdse musical verzorgen voor uw hele school. De voorstelling gaat over het campagneland Zambia en het thema sluit aan op de vastentijd: even iets minder of meer doen voor een ander. In de voorstelling wordt gedanst en gezongen en uiteraard mogen uw leerlingen er ook aan meedoen! Vastenactie zorgt voor het decor, het geluid en de techniek.

Duur van de voorstelling

De voorstelling duurt ongeveer een uur inclusief een korte pauze voor de kinderen die optreden. Afhankelijk van de grootte van de school en aula zullen we de musical één of meerdere malen opvoeren. In totaal zijn we ongeveer een dagdeel (ochtend of middag) bij u op school aanwezig voor het op- en afbouwen van het podium, het verkleden van de kinderen etc.

Wanneer is het musicalteam aanwezig?

Het musicalteam is aanwezig in de week van:
- 12 tot 16 februari 2018 in regio Noord en Midden
- 26 februari tot 2 maart 2018 in regio Zuid
Deze data staan vast i.v.m. de vakantieperiodes van de kinderen die de musical komen opvoeren. Per regio kan de musical worden opgevoerd op 18 scholen (maximaal).

Workshops

Ligt uw voorkeur bij de workshops, dan studeert een team van professionals van Vastenactie met de groepen 7 en/of 8 (maximaal 50 leerlingen) een eigentijdse musical in over het campagneland Zambia, rond het thema dat betrekking heeft op de vastentijd: even iets minder of meer doen voor een ander. De deelnemers voeren daarna de musical op voor de (rest van de) hele school. In de voorstelling wordt gedanst en gezongen en uiteraard mogen de andere leerlingen daar ook aan meedoen! Vastenactie zorgt voor de verkleedkleren, het decor, het geluid en de techniek.

Hoeveel tijd kost de workshop?

De workshop zelf (het instuderen van de musical met de kinderen) duurt 90 minuten en de voorstelling voor de hele school duurt ongeveer 45 minuten. In totaal zijn we ongeveer een dagdeel (ochtend en middag) bij u op school aanwezig voor het op- en afbouwen van het podium, verkleden van de kinderen etc.

Wanneer worden de workshops gegeven?

De workshops worden gegeven van 5 tot 9 maart. Van deze data kan niet worden afgeweken. Voor alle regio's gezamenlijk zijn negen workshops beschikbaar.

Gastlessen

Als u kiest voor de gastlessen, dan komen onze vrijwilligers in de klas vertellen over het campagneland Zambia. Ook de thema's 'vasten' en 'iets doen voor een ander' komen hierbij aan de orde. Natuurlijk is er voldoende ruimte voor de leerlingen om vragen te stellen en vaak ontstaan er leuke gesprekken. U kunt de gastlessen inzetten als aftrap voor de Vastenactie campagne of als motivatie tijdens de campagne. Ze geven een extra dimensie aan het reguliere lesmateriaal.

Hoeveel tijd kosten de gastlessen?

Per klas duren de lessen circa 30-45 minutenDat houdt in dat we minimaal een dag aanwezig zijn bij u op school wanneer we in alle klassen gastlessen geven.

Wanneer kunnen de gastlessen plaatsvinden?

Op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u de gastlessen liever in de eerste of tweede helft van de vastentijd wilt laten plaatsvinden en welke schooldag daarvoor het meest geschikt is.

Interesse in deelname?

Inschrijven voor de Scholentour 2018 is niet meer mogelijk. Hebt u interesse om mee te doen aan de volgende Scholentour? Neem dan contact op met Kitty Trilsbeek via scholentour@vastenactie.nl of op 070-7796008. 

N.B. Het nieuwe lesmateriaal staat online met uitgebreidere informatie over het campagneproject in Zambia zodat u zich samen met de kinderen ook inhoudelijk alvast wat kunt voorbereiden op het project. U kunt het lesmateriaal vinden in onze webshop.

Kitty Trilsbeek

Kitty Trilsbeek
scholentour@vastenactie.nl
070 - 7796008