Lespakket

Lespakket

‘De 40 daagse reis naar vriendschap en vrede’

We gaan samen op weg, 40 dagen op reis naar Pasen. Tijdens die reis komen we langs Stempelplaatsen. We staan hier steeds even stil, doen een spel of knutselen iets moois, lezen een verhaal of worden letterlijk stil. De reis wordt visueel gemaakt door de klassenposter die in elke klas komt  te hangen. Maar de poster is nog niet af, er ontbreken verschillende elementen. Als een les is afgerond, kunnen de kinderen het ontbrekende stukje zelf mooi inkleuren en opplakken. Zo wordt naarmate de reis vordert en Pasen nadert de poster steeds vrolijker. Het lespakket bestaat uit kant-en-klare werkvormen waaruit leerkrachten zelf keuzes kunnen maken. Wie het lespakket bestelt, kan ook gratis gebruikmaken van de presentaties voor het digibord. Daarnaast bieden we ook andere ondersteunende materialen aan zoals een poster, vieringen en dit jaar een kluskaart! Alle lesmaterialen zijn verkrijgbaar via de webshop.

Hoe werkt het lespakket?

We hebben het lesmateriaal aangepast aan het nieuwe campagneland en nieuwe opdrachten toegevoegd. Het lespakket van Vastenactie:

  • sluit aan bij de huidige (geloofs-)beleving van de kinderen;
  • heeft een vrolijke, eigentijdse vormgeving;
  • bestaat uit kant-en-klare lessen, in modules toepasbaar;
  • vraagt weinig voorbereidingstijd van leraren;
  • bestaat uit lessen voor onder, midden en bovenbouw die gemakkelijk te combineren zijn;
  • kan ook als verkort traject gebruikt worden.

Inhoud lespakket

Het lespakket bestaat uit twee lessen per week, maar u kunt er ook voor kiezen de werkvormen te verspreiden over de week of een verkorte route te gebruiken. In het lespakket staat aangeduid welke onderdelen u dan zeker niet mag vergeten. Er zijn aparte pakketten voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw, met per bouw en per les bijbehorende werkbladen.

 

 

 

 

 

 

 

Lesmaterialen voor in de klas

In de webshop van Vastenactie treft u allerlei materialen aan die we speciaal voor de scholen hebben ontwikkeld. Posters, placemats, maar ook lesmateriaal. We horen graag wat u ervan vindt!

Download
Lespakket

Lespakket

Meer informatie
GRATIS!
Klassenposter bij lespakket

Klassenposter bij lespakket

Meer informatie