Waarom meedoen met Vastenactie 2017?

Waarom meedoen met Vastenactie 2017?

Waarom meedoen met Vastenactie?

Elk jaar kunnen Nederlandse kinderen dankzij Vastenactie een wezenlijk verschil maken voor kinderen die het minder goed hebben. Afgelopen jaar hebben de Nederlandse basisscholen bijvoorbeeld heel wat Oegandese schoolkinderen blij kunnen maken: dankzij het geld dat in Nederland werd gespaard, konden de kinderen in Oeganda schoolspullen kopen. Ook de ouders en de leraren zijn blij omdat de kinderen nu kunnen schrijven in hun eigen schriften en kunnen leren uit hun eigen boeken. Zie hieronder enkele foto's: de leerlingen en de leerkrachten zijn erg blij met de nieuwe schoolboeken! Father Silver is de directeur van Socadido, de organisatie waarmee Vastenactie voor Scholen de campagne in 2016 heeft georganiseerd. Hij schreef een persoonlijke bedankbrief aan de kinderen in Nederland. U vindt hem hier.

school Oeganda school Oeganda school Oeganda school Oeganda

Vastenactie biedt méér …!

Bent u een katholieke of christelijke school en wil uw school zich inzetten voor een goed doel? Of wilt u de vastentijd gebruiken voor bezinning en bewustwording van de kinderen? Lees dan verder waarom deelnemen aan Vastenactie een meerwaarde kan zijn voor uw school!

Leuke activiteiten en eigentijds lesmateriaal

Vastenactie organiseert jaarlijks activiteiten om het campagneland dichter bij de belevingswereld van de kinderen te brengen en om hun bewustwording over bijbehorende thematieken te vergroten. Denk aan bijvoorbeeld een scholentour en gastlessen. Daarnaast biedt Vastenactie een eigentijds lespakket aan voor basisscholen om invulling te geven aan de vastentijd. Via de lessen maken basisschoolleerlingen hun eigen reis naar Pasen en zullen ze ervaren dat dit alles te maken heeft met je inzetten voor een ander, dichtbij of ver weg! Meedoen aan een goed doel, zoals Vastenactie, krijgt op deze manier extra betekenis.

Bij ons staan mensen centraal

Samen met de deelnemende basisscholen zet Vastenactie voor Scholen zich in voor mensen over de hele wereld bij het opbouwen van een menswaardig bestaan. We geloven dat we een grote menselijke familie zijn en dat we daarom ook verantwoordelijk zijn voor de mensen die het minder goed hebben dan wij. Solidariteit staat voor ons dus centraal.

Voor al onze projecten werken we samen met lokale katholieke groepen. Zij weten immers wat de mensen nodig hebben en hoe we ze het beste kunnen toerusten om zelf hun problemen op te lossen. Dit maakt dat de lijnen kort zijn en dat we zeker weten dat het geld terechtkomt bij de mensen voor wie het bedoeld is. Omdat de groepen waarmee we werken, ingebed zijn in de lokale gemeenschap, blijven ze ook nadat de hulp is afgerond ter plaatse. Daardoor is de opvolging gemakkelijker en kunnen we de contacten goed blijven onderhouden.

Onze projecten

De projecten die de Stichting ondersteunt, komen ten goede aan alle mensen, zonder onderscheid in geloof, afkomst of sekse. Vastenactie ondersteunt jaarlijks zo’n 100 projecten over de hele wereld. Het grote campagneproject steunen we zelfs drie jaar.

Subsidieregelingen voor projecten

Scholen kunnen via de parochie een eigen doel indienen bij Vastenactie. Dit project kan in aanmerking komen voor financiering. Zie voor meer informatie en de aanvraagprocedure: www.stichtingbva.nl/projecten/subsidieregelingen