Scholentour 2017

Scholentour 2017

Scholentour 2017

Ook in 2017 zal Vastenactie een scholentour organiseren, om te vertellen over het campagneproject, de vastentijd en de bijbehorende actie. We organiseren drie activiteiten:

1. Kindermusical

Volledig verzorgde kindermusical over het campagneland El Salvador en de vastentijd voor de hele school. Deze voorstelling wordt gegeven door een presentator met een groep Nederlandse kinderen die zullen dansen en zingen. Enkele liederen worden samen gezongen met de hele school! Deze voorstelling wordt alleen gegeven in de periode 20 februari tot en met 3 maart.

2. Workshop

Vastenactie studeert met de groepen 7 en/of 8 een voorstelling in over het campagneland en over Vasten. Deze voorstelling wordt aan het einde van het dagdeel opgevoerd voor de hele school. Deze workshops worden gegeven in de periode 13 tot en met 24 maart.

3. Gastlessen

In deze gastlessen voor de hele school of per klas gaan we in op het campagneland,de bijbehorende maatschappelijke thematieken en de Vastentijd: een bijzondere tijd in het jaar waarin we ons inzetten voor een ander. De gastlessen worden gegeven door een van onze vrijwilligers en zijn uiteraard voorzien van foto- en filmmateriaal. Er is tijdens deze lessen veel ruimte om in te gaan op vragen en opmerkingen van de kinderen. Het is mogelijk dat de kinderen uit groep 8 naar aanleiding van de gastles zelf presentaties gaan geven in de andere klassen, om zich op die manier nog meer te verdiepen in de thematiek! Foto’s en informatie over het campagneland zijn tijdens de campagnetijd te vinden op de website van Vastenactie. De gastlessen zijn in overleg in te plannen met Vastenactie.