Startdag 2017

Startdag 2017

Vastenactie Startdag

In de vastenperiode willen we uiting geven aan onze ‘oude’ waarden: solidariteit, soberheid en spiritualiteit. Waarden die nu, in een tijd waarin op alle fronten aan solidariteit getornd wordt, nog steeds hun actualiteit tonen. We bewegen daarin met de tijd mee, we realiseren ons dat samen de dingen doen ons sterker maakt. Dat samendoen is in beweging, meer dan ooit doen we dat in tijdelijke gemeenschappen, met telkens andere dwarsverbanden. Als plenaire inleider heeft Maaike de Haardt hierbij aangesloten: Wat kan onze motor zijn voor solidariteit en hoe werkt dat met die bewegende gemeenschappen? Als Vastenactie willen we het komend jaar inzetten op het vormen van flexibele gemeenschappen; we willen u in de parochies ondersteunen met middelen en netwerkpartners. We hebben onze plannen daartoe op deze dag bekend gemaakt.

 

Doen wat niemand wil doen

De jaarlijkse Startdag van de Vastenactie vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 november. De Startdag is hét ontmoetingsmoment en dient ter voorbereiding op de komende Vastenactie. Tijdens de Startdag bereiden we u voor op de komende campagne en het Vastenactie campagneproject 2018 in Mbala, Zambia. 

Anders dan in voorgaande jaren vindt de Startdag dit jaar plaats in Congres- en vergadercentrum Driestar Educatief, Burgemeester Jamessingel 2 in Gouda. Deze locatie bevindt zich dichtbij het station. Voor mensen die met de auto komen is er gratis parkeergelegenheid en voor mensen uit het Zuiden is er een mogelijkheid gebruik te maken van gratis busvervoer.

Dit jaar bezoeken we met Vastenactie het land Zambia waar de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria mensen die geïnfecteerd zijn met HIV/Aids helpen weer een rol te spelen in de maatschappij. Tijdens de dag kijken we vooruit naar de campagne en spreken via een live verbinding Zuster Yvonne die in Zambia verantwoordelijk is voor het werk van de congregatie. Ook dit jaar zijn er tijdens de Startdag twee rondes met workshops. U kunt dan ook twee verschillende workshops kiezen.

De inloop van de dag is om 09.45 uur. Het programma start om 10.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Wij bieden u inspirerende sprekers en workshopgevers, evenals handvatten welke u kunt gebruiken ter voorbereiding op uw campagne. De gezamenlijke momenten bieden ruimte om ideeën uit te wisselen met andere vrijwilligers, maar ook de kans om die mensen te zien die u met name tijdens de jaarlijkse Startdag ontmoet.