Periodiek doneren

Periodiek doneren

Steunt u ons al jaren en wilt u dit blijven doen? Dan is er goed nieuws: een periodieke gift is volledig aftrekbaar van de belasting.

Als u minimaal 5 jaar achtereen een gift in geld wilt doen aan Vastenactie (dit wordt een periodieke schenking genoemd), dan kunt u deze volledig aftrekken van uw aangifte inkomstenbelasting. De enige voorwaarde die de belastingdienst stelt  is dat u een schenkingsovereenkomst invult.

Uw voordeel

Misschien steunt u ons al jarenlang? Dat kan eenvoudiger, zonder dat het u meer geld kost. 

U bepaalt zelf hoe hoog het bedrag is dat u wilt doneren. Hoe hoger uw schenking, hoe hoger het bedrag dan u van uw belastbaar inkomen mag aftrekken. Zo kunt u ervoor kiezen om zelf van het voordeel te profiteren of het voordeel aan Vastenactie te schenken. Klik hier om uw belastingvoordeel direct te berekenen.

In slechts vier stappen geregeld

  1. Bepaal het bedrag dat u wilt schenken.
  2. Klik hier voor de schenkingsovereenkomsten en vul deze in.
  3. Print de overeenkomsten twee keer uit
  4. Stuur beide exemplaren retour aan: 
    Vastenactie, Postbus 95408, 2509 CK ’s - Gravenhage

Wij houden één exemplaar en sturen u het 'exemplaar voor de schenker' terug voor uw eigen administratie. De eerstvolgende keer dat u aangifte doet kunt u het schenkingsbedrag opvoeren. Periodiek schenken kan helaas niet met terugwerkende kracht. Sinds 1 januari 2014 is het overigens niet meer nodig om een periodieke schenking door de notaris te laten vastleggen.

Betaling in termijnen

Het jaarlijkse bedrag hoeft u niet in één keer te voldoen. U kunt dit bedrag ook in termijnen betalen: per maand, per kwartaal of half jaar. Dit kunt u aangeven op de overeenkomst. Als u uw periodieke gift in termijnen betaalt, dan wordt uw jaarbedrag het eerste kalenderjaar verdeeld over de resterende periode afgeschreven.

Hebt u nog vragen of wilt u de overeenkomsten per post ontvangen?

Neem dan contact op met Linda de Graaf of Beate Gloudemans van de donateursafdeling. Zij helpen u graag verder. U  kunt hiervoor bellen naar (070)779 6008 of mailen naar donateurs@vastenactie.nl

Opnemen in testament

Uw testament weerspiegelt wie belangrijk voor u zijn en wat uw idealen zijn. Met een toegift komt u nog één keer op voor wat u belangrijk vindt.

Vrijwilliger worden

Vastenactie is continue opzoek naar nieuwe vrijwilligers. Op verschillende niveau's en taken kunnen we nog extra handen gebruiken!

U kunt direct doneren!

De wereld groeit als we delen. Hoe steunt u ons? Wij komen op voor de allerarmsten. Door te investeren in kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, opgezet door de mensen zelf. Zonder uw hulp is ons werk onmogelijk.