Adventsactie op school

Tijdens de adventsweken en de kerstperiode staan we wat vaker stil bij een ander. Deze tijd leent zich bij uitstek voor activiteiten om geld in te zamelen voor mensen die dringend hulp nodig hebben, zoals het organiseren van een kerstmarkt.

In actie komen voor een ander
Adventsactie heeft vier 'moeder-en-kind-projecten' uitgekozen waarvoor een gift meer dan welkom is. Wij hopen van harte dat de leerlingen van uw school in actie willen komen om deze projecten te steunen.

Met de klas op weg naar Kerstmis
Vastenactie biedt lesmateriaal aan voor de adventsperiode aan basisscholen. Voor de groepen 1 tot en met 4 is een digitaal prentenboek gemaakt voor op het digibord. In dit prentenboek worden verschillende verwerkingssuggesties aangeboden (gedicht, lied, knutselidee, gesprek etc.). 
Voor de groepen 5 tot en met 8 is er een leskatern voor drie adventsweken. Gecomprimeerder dan voorgaande jaren zodat het overzichtelijker is in het gebruik. Het lesmateriaal staat enerzijds in het teken van bezinning ter voorbereiding op kerstmis en anderzijds in het teken van het thema 'moeder en kind'. Hierbij worden suggesties gegeven voor een gesprek, activiteit etc. Ook is er aandacht voor de projecten.

De leerlingen maken tevens kennis met de Bijbelverhalen die bij deze periode horen. Lees hier meer over het lesmateriaal.

Vastenactie op school

De 40-dagen-periode voor Pasen – de vastentijd – is een mooie aanleiding om met uw leerlingen stil te staan bij kinderen ‘ver weg’ die het minder goed hebben. Jaarlijks zetten kinderen van ruim 300 Nederlandse basisscholen zich via Vastenactie in voor deze kinderen.
Vastenactie helpt katholieke basisscholen om invulling te geven aan de vastentijd en samen met de leerlingen in beweging te komen voor een ander. 

Dat doen we met:

  • Lesmateriaal: een kant-en-klaar en eigentijds lespakket, komend jaar in de vorm van een inspiratiegids. Deze inspiratiegids wordt gemaakt in nauwe samenwerking met uitgeverij Kwintessens. U kunt het materiaal downloaden in onze webshop.
  • Scholentour: we komen met een mooie interactieve voorstelling langs op school. 

Ruim 300 Nederlandse basisscholen doen jaarlijks mee met de Vastenactiecampagne, waarin elk jaar een campagneproject of -thema centraal staat. De leerlingen van deze scholen zetten zich in om geld hiervoor in te zamelen.
Wilt u op uw school ook invulling geven aan de vastentijd? Doe dan mee met Vastenactie voor scholen. 

Meer weten?

Neem dan contact op met Angelique Steysel (stafmedewerker scholen) op telefoonnummer 070-7796008 of per e-mail op angelique.steysel@vastenactie.nl.

Angelique Steysel
Angelique Steysel

 

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief