Opgroeien in een groot gezin was mooi, maar niet altijd gemakkelijk. Wij hebben tijden van honger en armoede gekend. Hoe dankbaar waren wij toen voor de hulp van de kerkgemeenschap. Nu ik het zelf beter heb, wil ik wat terug doen. Ik vind het fijn bij leven te weten dat ook na mijn dood mijn geld bijdraagt aan solidariteit met medemensen.
D. Hamers, Deventer

Meebouwen aan waardigheid, rechtvaardigheid en solidariteit

Iedereen heeft idealen. Vastenactie maakt zich al meer dan 60 jaar hard voor een betere wereld. Ons hart gaat sneller kloppen van een wereld waarin iedereen, waar dan ook, een goed leven kan leiden. Een wereld waarin iedereen voor zichzelf en zijn gezin of familie kan zorgen. Een wereld waarin de welvaart rechtvaardig is verdeeld binnen gemeenschappen. 

Vastenactie opnemen in uw testament

Waar gaat úw hart sneller van kloppen? Wilt u bijdragen aan de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de meest kwetsbare mensen, ook als u er niet meer bent? Neem een goed doel als Vastenactie op in uw testament! Vastenactie ondersteunt kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, die de lokale bevolking helpen haar levensomstandigheden blijvend te verbeteren. Door na te laten aan Vastenactie helpt u een volgende generatie bouwen aan een leefbare wereld.

Uw wensen voor later

Het is niet altijd gemakkelijk om over de toekomst na te denken, maar het geeft mensen vaak rust als hun wensen voor later op papier staan. U bepaalt zelf wat er met uw bezittingen na overlijden gebeurt. En u kunt ook zelf een notaris uitkiezen die dit voor u in orde maakt via een testament. Een testament hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Zodra uw wensen zijn vastgelegd, bent u ervan verzekerd dat alles later wordt uitgevoerd zoals u dat wilt.

Erfstelling of legaat?

Als u aan Vastenactie wilt nalaten, bepaalt u zelf voor welk bedrag of voor welk deel van uw nalatenschap u dat wilt doen. 

  • Als u kiest om Vastenactie als enig erfgenaam in uw testament op te nemen, dan komt uw volledige nalatenschap ten goede aan een wereld die strijdt voor waardigheid, rechtvaardigheid en solidariteit. 
  • Het is ook mogelijk om meer erfgenamen in uw testament op te nemen of om te kiezen voor een vast bedrag voor Vastenactie. 

Meer informatie over nalaten aan Vastenactie

nalaten brochure

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van nalaten aan een goed doel als Vastenactie? Vraag onze speciale brochure 'Nalaten aan Vastenactie' geheel vrijblijvend aan. Stuur een e-mail naar: donateurs@vastenactie.nl of neem contact op via 070-7796008. Of bespreek met uw notaris de verschillende mogelijkheden.

 

 

Geen erfbelasting betalen

Welke manier u ook kiest om Vastenactie in uw testament op te nemen, het komt voor de volle 100% ten goede aan ons werk. Vastenactie is namelijk door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI) en daarom betalen wij geen erfbelasting over ontvangen nalatenschappen.

Gegevens voor uw notaris

Stichting Bisschoppelijke Vastenactie Nederland
Elizabeth Wolffstraat 1 - 2806 PJ  Gouda
Kamer van Koophandel nummer: 41178402

Executeur

Een executeur regelt de begrafenis of crematie, verdeelt de boedel en handelt alle administratie af. Heeft u al nagedacht over uw executeur? Het is goed om met uw beoogd executeur vooraf over uw wensen te praten, zodat hij deze zo goed mogelijk kan uitvoeren. Wilt u weten wat Vastenactie in deze rol voor u kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op op telefoonnummer 070 – 779 6008.

Persoonlijk gesprek

WJohan Compierilt u meer weten over nalaten aan Vastenactie? Johan Compier helpt u graag met advies. Neem op werkdagen contact op via tel. 070 – 779 6008 of mail naar johan.compier@vastenactie.nl. Uiteraard geheel vrijblijvend.