Parochies en katholieke organisaties kunnen via de Vastenactie in actie komen voor een Eigen Doel tijdens de Vastentijd. Zij onderhouden zelf een relatie met de uitvoerende projectpartner en zijn direct betrokken bij het project, waarmee ze persoonlijke banden hebben. Bovenop de eigen actieopbrengst van de parochie of katholieke organisatie, steunt Vastenactie deze projecten met een subsidie van maximaal 50%. 

Projectvoorstel indienen

Als parochie of katholieke organisatie kunt u vóór 1 oktober 2019 bij Vastenactie een projectaanvraag indienen voor een Eigen Doel: een project waarvoor u actievoert tijdens de Vastentijd in 2020. De projectencommissie beoordeelt alle aanvragen op basis van onze richtlijnen. Bekijk de richtlijnen voor Eigen Doelen. Wordt uw projectvoorstel goedgekeurd, dan kunt u campagne voeren voor uw Eigen Doel onder de naam van Vastenactie. Wij voegen dan 30%-50% subsidie toe aan uw actieopbrengst. 

Verplichte workshop 

Als u een projectaanvraag voor een Eigen Doel wilt indienen, dan bent u verplicht de Eigen Doelen workshop te volgen. Dat kan op zaterdag 7 september óf op zaterdag 14 september 2019 in Utrecht. U dient op één van deze dagen aanwezig te zijn, ook wanneer u al eerder betrokken bent geweest bij een Eigen Doel. Werkt u samen met een stichting, dan is het handig dat ook iemand van de stichting aanwezig is. Aanmelden voor de Eigen Doelen workshop doet u per mail: projecten@vastenactie.nl. U ontvangt dan een bevestigingsmail en het aanvraagformulier voor een Eigen Doel. 

Meer weten?

Heeft u vragen over het indienen van een Eigen Doel? Mail dan naar projecten@vastenactie.nl of neem contact op met Silvi Hurkmans of Merel van Andel op 070-7796008.  

 

Silvi Hurkmans
Silvi Hurkmans
Merel van Andel
Merel van Andel