Kom met uw school in actie voor Vastenactie en geef kinderen en jongeren ver weg kans op een (vervolg)opleiding. Laat ze doorleren voor een betere toekomst. Dat wil toch iedereen?!
In actie komen kan op veel manieren. Uit ervaring weten we dat een sponsorloop een zeer succesvolle fondsenwervende activiteit is en deze maar liefst 4x meer oplevert voor onze projecten dan bijvoorbeeld alleen klusjes doen. Om het u gemakkelijk te maken heeft Vastenactie daarom voor u een compleet sponsorlooppakket ontwikkeld.

Sponsorlooppakket “Kom in beweging voor een ander”

sponsorlooppakketGa met de hele school wandelen, rennen, schaatsen, zwemmen of fietsen om kinderen en jongeren kans te geven op een (vervolg)opleiding. Doe mee en maak er een leuke sportieve dag van met uw leerlingen! In het kant-en-klare sponsorlooppakket van Vastenactie vindt u o.a. een sponsorkaart, een stempelkaart, een brief voor de ouders, een stappenplan en een oorkonde. 
U kunt het sponsorlooppakket downloaden/bestellen in onze webshop


De Bavoschool in Harmelen organiseerde eerder dit jaar een sponsorloop en haalde maar liefst € 2.919,50 op! 

Ook basisschool Kadoes organiseerde een sponsorloop: 

Onze kinderen weten waar ze voor lopen en kunnen hun sponsors uitleggen wat er gebeurt met het geld. De opbrengst is enorm gestegen sinds wij de sponsorloop onder schooltijd houden. 
Basisschool Kadoes, Albergen

KlusKaarten (vernieuwd, gedrukt en gratis)

KluskaartEen leuk alternatief voor de sponsorloop is de KlusKaart, een kaart met bedragen die opengekrast kunnen worden. Leerlingen doen 'extra' karweitjes voor papa/mama, opa/oma, buurman of buurvrouw. Voor elk klusje wordt een vakje opengekrast en verdienen ze het bedrag dat zichtbaar wordt. Het doel is dat alle vakjes voor het einde van de campagneperiode zijn opengekrast. Je kunt denken aan klusjes (naast de gewone klusjes die de kinderen misschien al doen): afwassen, auto wassen, glas en batterijen wegbrengen, planten water geven etc. 
De vernieuwde (gedrukte) KlusKaarten kunt u vanaf januari gratis bestellen in onze webshop

Overige fondsenwervende ideeën en tips

Organiseer bijvoorbeeld een markt (zie het voorbeeld van de Mgr. Bekkerschool uit Veendam die een Afrika-markt heeft gehouden) of kijk eens bij onze andere leuke tips voor klusjes of activiteiten

Wilt u met uw school in actie komen voor onze Adventsactieprojecten? Download dan nu onze fondsenwervingsactietips met het thema Moeder en Kind! Deze actietips maken overigens ook deel uit van ons Adventsactie lesmateriaal dat u gratis kunt downloaden in onze webshop.