Zambia-campagne valt opnieuw in de prijzen!

Nieuws

12 oktober 2018

Lovie én Global Trend Awards voor Vastenactie-films

Afgelopen week vielen de video’s Beatrice en Emeldah opnieuw in de prijzen. Grote winnaar was ‘Emeldah’ met twee GlobalTrend Video Awards. Beatrice ontving een bronzen Lovie-award. Eerder deze maand won ‘Beatrice’ al de W3 Award.

Met twee Global Trend Video Awards was Emeldah deze week de grote winnaar. De film kreeg een Triumph Winner in de categorie ‘cinematografie’ en een Ascent Winner in de categorie ‘editing’. 

Emeldah vertelt het verhaal over een 11-jarig meisje in het uiterste noorden van Zambia wiens leven een grote verandering ten goede ondergaat dankzij het Households in Distress-programma. Doel van dit programma is de grote gevolgen van de hiv-epidemie voor de getroffen families te verlichten en mensen weer gezond te krijgen én economisch zelfstandig. Er is een apart programma voor (wees)kinderen.

De film 'Beatrice' ontving een bronzen Lovie-award – de derde onderscheiding die de film dit jaar ontving. Eerder deze maand werd de video onderscheiden met een eerste prijs bij de W3 awards. In de korte storytelling video ‘Beatrice’ zien we hoe de Hiv-geïnfecteerde Beatrice zich ontwikkelt tot een krachtige leider in haar gemeenschap in het uiterste noorden van Zambia. 

De twee films maken deel uit van een serie van zes films die voor de Vastenactie-campagne 2018 werden gemaakt. Alle films zijn nog te bekijken via ons youtubekanaal. U kunt ook nog doneren aan het HID-programma en er op die manier voor zorgen dat meer mensen als Emeldah en Beatrice hun leven substantieel kunnen verbeteren!