Granny squares 'Gaan waar niemand gaat'

Opiniestukken

21 februari 2018

Hoe het begon…
Dit jaar hebben we de 40-dagen uitdaging in een nieuw jasje gestoken. Het werd de 40 Dagen Challenge. Nieuwe website, nieuwe huisstijl, helemaal van deze tijd. Als team wilden we natuurlijk meedoen, maar ieder had zo zijn eigen uitdagingen. Was voor de een ’40 dagen geen vlees of koffie’ de ultieme uitdaging, voor andere collega’s is dat al jarenlange dagelijkse vanzelfsprekendheid en dus ‘appeltje eitje’.
En al overleggend, vond een aantal collega’s het ook leuk om iets te maken met elkaar.

Wat gaan we doen?
We hebben een aantal enthousiaste haaksters in ons team en zo ontstond het idee om allemaal zo veel mogelijk granny’s te haken, daar een mooie sjaal of deken van te maken en die te verkopen voor ‘het goede doel’, namelijk de zusters in Zambia. Echtgenotes en (schoon)moeders werden enthousiast en haakten aan en ook in diverse MOV-groepen en parochies werd enthousiast gereageerd op de uitdaging. En zo zijn er door het land inmiddels de nodige vrouwen (m/v?) druk bezig!

Wilt u meedoen?
U bent van harte welkom om mee te doen aan de haakuitdaging. De richtlijnen:
• Formaat per vierkant: 15 x 15 cm.
• Garendikte en haaknaald: nummer 4.
• Graag alle draden afhechten.
• Kleuren en patronen zijn helemaal vrij.

Patronen
Op internet zijn veel gratis patronen te vinden. Zoek op ‘granny square’. Hier alvast enkele links: http://www.allesoverhaken.nl/haakpatronen_granny_square.html 
http://breiclub.nl/voor-beginners/granny-squares-haken/
http://lindevrouwsweb.blogspot.nl/p/haakpatronen-granny-squares.html

Er zijn ook diverse leuke boekjes met granny square patronen te koop. 
Leonie Morgan, Honderd granny squares, € 9,95
Margaret Hubert, Granny squares, € 9,95
Beatrice Simons, Granny squares anders, € 16,95

 

Afleveren
Zijn uw granny’s klaar? U kunt ze opsturen naar ons kantooradres: Amaliastraat 13, 2514 JC Den Haag. Leuk als u uw naam en adres en eventueel e-mailadres vermeldt, dan kunnen we u op de hoogte houden.

En dan?
Na Pasen verzamelen we alle granny’s en haken we ze aan elkaar. Natuurlijk delen we het eindresultaat op onze website en op Facebook. En dan is natuurlijk de laatste grote uitdaging: de verkoop van de deken! Die zal te zijner tijd zijn te volgen op Facebook.

Vragen?
Hebt u vragen? Stuur een e-mail naar info@vastenactie.nl of bel naar 070 7796008