Koffiestop

Koffiestop

Koffiestop is een gemakkelijke en mooie manier om mensen in uw omgeving bekend te maken met Vastenactie, met vasten en met de campagneprojecten van Vastenactie in het Zuiden.

Met Koffiestop zamelt u geld in voor het werk van Vastenactie. Elke koffiedrinker doet een vrije bijdrage in de Koffiestop-collectebus. Daarmee steunt hij of zij groepen mensen in het Zuiden. Elke kop koffie telt! Maar: er is meer! Koffiestop is ook gezellig. Het is een goede gelegenheid om met nieuwe groepen mensen over Vastenactie te praten. U maakt via Koffiestop Vastenactie bekend en u laat zien dat de kerk ook vandaag de dag iets heeft te vertellen.

Alleen koffie?

Koffiestop is de naam. Kort, krachtig en duidelijk. Natuurlijk schenkt u ook thee, melk, chocolademelk of vruchtensap. En wilt u helemaal in de sfeer van Vastenactie blijven? Dan kiest u natuurlijk voor fairtrade producten.

Wanneer organiseren we een Koffiestop?

In heel Nederland en Vlaanderen worden tijdens de Vastenperiode Koffiestops georganiseerd. U bent vrij zelf de datum te kiezen die u het beste uitkomt. 
Met slechts één uurtje voorbereiding organiseert u al een Koffiestop. Op een drukbezochte plek, bijvoorbeeld in een
supermarkt, markt of bibliotheek, schenkt u koffie, thee of limonade. Terwijl bezoekers genieten van hun kopje koffie, vertelt u hen kort iets over het Vastenactieproject in Oeganda.

Er is een speciaal Koffiestoppakket dat u via de webshop kunt bestellen met onder andere folders, bekertjes en ballonnen. U krijgt er een handige handleiding bij om uw Koffiestop perfect voor te bereiden.