Praktische tips en ideeën

Praktische tips en ideeën

Verspreid vastenzakjes

Natuurlijk wilt u zoveel mogelijk geld inzamelen voor uw campagneproject. Het vastenzakje is nog altijd een effectief
middel om dit te doen. Gebruik ze creatief: de zakjes zijn bedoeld om drie keer rond te gaan, namelijk op de eerste, derde en vijfde zondag van de vasten. Je brengt immers meer dan een keer een vastenoffer! Omdat mensen  tegenwoordig niet meer elke zondag naar de kerk gaan, is het zinvol deze oude traditie te handhaven. U bereikt dan meer mensen. Parochies die collecteren, behalen over het algemeen goede resultaten.

Het werkt het beste om de wijkcontactpersonen in te schakelen of bijvoorbeeld de mensen die de parochiebladen verspreiden. Verspreid het vastenzakje met het parochieblad en ga na een week weer langs om de zakjes op te halen. Daarmee ben je als parochie zichtbaar, maar je maakt ook je persoonlijke betrokkenheid duidelijk.

Huis-aan-huis collecteren

Wilt u huis-aan-huis collecteren in uw dorp of stad? Vraag dan eerst vooraf toestemming aan uw gemeente. Vergeet ook niet voor al uw lopers een legitimatiekaart te bestellen. Deze is verplicht voor iedereen die collecteert. U bedankt uw vrijwilligers natuurlijk met de speciale vrijwilligersattentie, die u kunt bestellen via de webshop.

Schakel de Eerste Communiegroep in

Nodig de ouders van de Eerste Communicanten uit om samen een actie te organiseren voor Vastenactie. Zij brengen hun eigen netwerk daarmee in beweging. Bespreek de mogelijkheden met uw pastoor, pastoraal werker en de begeleiders van de Eerste Communiegroep.

Kom zelf ook in actie!

Het motiveert anderen enorm als ze zien dat u zich inzet voor anderen. Via de website van Vastenactie kunt u heel gemakkelijk een eigen actie aanmaken en die bekend maken bij uw familie, vrienden en mede-parochianen.