De impact van uw bijdrage

Dit is een project van Vastenactie

De impact van uw bijdrage

Een investering die levens verandert!

Afhankelijk van hun situatie, verdienen de armste mensen in en om Mbala tussen de € 0 tot € 100 per jaar, oftewel tot maximaal € 8,30 per maand. Het HID-programma komt deze families te hulp en helpt ze op  eigen benen te staan.

De deelnemers aan het programma kiezen zelf hoe ze hun inkomsten willen verhogen. Vervolgens worden ze getraind en krijgen ze een klein startkapitaal en eventueel middelen, zoals maiszaad of jonge vis om op te kweken. Na drie jaar kunnen de gezinnen op eigen benen staan. Dat het de investering waard is, laten onderstaande resultaten zien! 

Gemiddelde inkomsten per maand na deelname aan het HID-programma

Verkoop van pinda's       € 20
Verkoop van parafine     € 26 
Verkoop van groente      € 31
Huishoudelijke hulp        € 31
Kleermaker                       € 31
Groentewinkel aan huis  € 52

Uw steun maakt verschil voor grootouders als Geoffrey

In deze video vertellen Geoffrey en Evelyn hoe het HID-programma hun leven (en dat van hun kleinzonen!) ingrijpend verbeterde. 

Help mee!
Al voor € 60 leert een volwassene een visvijver aanleggen, voor de vis te zorgen en ontvangt hij (of zij!) jonge vis om de productie op te starten.

Steun ons: doneer!

Onder het motto 'Even minderen. Voor een ander' bepaalt u zèlf de invulling van uw bijdrage aan het HID-programma. U kunt direct een bedrag doneren of meedoen aan de 40 Dagen Challenge. Welke optie u ook kiest:uw bijdrage maakt verschil!