Het verhaal van Emeldah

Dit is een project van Vastenactie

Het verhaal van Emeldah

Naar school en dagelijks een maaltijd

Het noorden van Zambia is een straatarm gebied. In 1991 richtten de Zusters van het Heilig Hart het HID-programma op, om de armste families te helpen op eigen benen te staan. Een van de gezinnen die wordt geholpen, is het gezin van Emeldah Nakazwe (11). Ze zit in groep 3; haar vader is overleden toen Emeldah nog heel jong was. In de video vertelt Emeldah dat het niet vanzelfsprekend is dat er thuis iets te eten is en hoe ze via het HID-programma naar school kan én dagelijks een maaltijd krijgt.

U kunt kinderen als Emeldah én hun (groot)ouders helpen!

Voor € 3,50 ontvangt een kind een warme maaltijd in het opvanghuis van de zusters. Voor € 75 krijgen mensen een jaar lang training en begeleiding en leren ze efficiënte landbouw- en moestuinmethoden. Daarnaast ontvangen ze materialen om de productie op te starten, zoals maiszaad.

Steun ons: doneer!

Onder het motto 'Even minderen. Voor een ander' bepaalt u zèlf de invulling van uw bijdrage aan het HID-programma. U kunt direct een bedrag doneren of meedoen aan de 40 Dagen Challenge. Welke optie u ook kiest:uw bijdrage maakt verschil!