Bied kinderen van Lesotho een gelijke kans

Dit is een project van Vastenactie

Bied kinderen van Lesotho een gelijke kans

De Cenez High School is een katholieke middelbare school voor jongens en meisjes, gelegen in Koalebata Village in Lesotho. De mensen uit deze regio van Lesotho staan vaak aan de rand van de samenleving. De school is opgericht in 1985 en telde toen nog minder dan 200 leerlingen. De afgelopen jaren is het leerlingenaantal sterk gegroeid en vandaag de dag telt de school al zo’n 920 studenten en 35 leraren.

ICT onderwijs

Het Ministerie van Onderwijs in Lesotho draagt financieel niets bij aan ICT onderwijs op scholen, terwijl dit wel onderdeel uitmaakt van het verplichte curriculum in 2018. Er zijn momenteel twee computerlokalen met 65 oude computers die veel onderhoud nodig hebben, twee printers en één whiteboard.
Ook voor de leraren zijn er maar 6 computers die door alle docenten moeten worden gedeeld. Er is dus een groot tekort aan computers, laptops, tablets, een printer en een smartboard.
Dit wordt nu nog opgelost doordat leerkrachten en sommige leerlingen hun privé laptops, tablets en telefoons ter beschikking stellen, maar dat is voor lang niet iedereen mogelijk en geen blijvende oplossing.

De Cenez High school zal met behulp van een bijdrage van €3.250,- van Vastenactie vier nieuwe computers, een smartboard, een laptop, acht tablets en een printer aan kunnen schaffen. Tevens zal er geïnvesteerd worden in de beveiliging van het computerlokaal zodat iedereen van de materialen gebruik kan blijven maken.