Flessenactie

Flessenactie

Flessenactie in het Guiness Book of Records?

Vastenactie voor scholen organiseert in 2016 een grote landelijke flessenactie. Inmiddels hebben zich al meer dan 40 scholen opgegeven!

Volg op 15 maart vanaf 14.00 u hier dit evenement live!

Met de flessenactie willen we het Guinness Book of Records halen! Tijdens een groot, landelijk evenement op 15 maart, willen we de langste rij flessen ooit neerzetten. Ook kinderen van de deelnemende scholen kunnen hierbij aanwezig zijn! U kunt ons deze dag ook volgen via de facebookpagina van Vastenactie. 

Doel van deze flessenactie is het bewustzijn voor klimaatverandering te versterken; het gebrek aan recycling heeft wereldwijde gevolgen voor natuur en klimaat. Het statiegeld van de flessen komt ten goede aan een gemeenschap in Oeganda die van deze klimaatsverandering de gevolgen aan den lijve ondervindt en die dit jaar onze steun krijgt.

De flessenactie is dit jaar een pilot. We hebben het maximum aantal deelnemende scholen bereikt; aanmelden voor het evenement is dus niet meer mogelijk.

Maar… ook al hebben we het maximaal aantal scholen voor deelname bereikt, ook uw school kan (in een aangepaste vorm) nog mee doen!
Spaar zo veel mogelijk flessen, ruil ze in bij de supermarkt en maak met de kinderen een mooie symbolische fles waarin u het geld doet. Deze fles kan dan een ereplekje krijgen in de rij van de Guinness Book of Records flessen op 15 maart en misschien ziet uw school de fles verschijnen op het jeugdjournaal!

Ook nodigen we u en een paar kinderen uit naar het evenement te komen en mee te helpen het record te verbreken. Indien dit niet mogelijk is, komt Vastenactie graag langs om de fles persoonlijk in ontvangst te nemen. Laat het ons vooral ook even weten, als u mee wilt doen aan de flessenactie!

Op 15 maart gaan we met z’n allen de recordpoging ondernemen!