Lesmateriaal 2018 sluit aan bij Hemel en Aarde en Trefwoord

Lesmateriaal 2018 sluit aan bij Hemel en Aarde en Trefwoord

In de Vastentijd maken we tijd voor verhalen. Verhalen over wie jij bent en wat je bezig houdt. Verhalen die duidelijk maken wat we met Pasen vieren. Én verhalen over wat in de wereld van vandaag om aandacht vraagt. Deze verhalen nemen je mee naar Zambia, naar een opvangcentrum voor kinderen die hun ouders moeten missen en naar een school voor kinderen met een beperking. 

We maken het nieuwe lesmateriaal in nauwe samenwerking met uitgeverij Kwintessens, de maker van de methodes Trefwoord en Hemel en Aarde. De lessen sluiten dus naadloos aan op beide methodes en u kunt ze gemakkelijk inpassen in uw programma. Centraal staat natuurlijk Pasen en wat we dan precies vieren. Daarnaast maken de kinderen kennis met Emeldah. Ze woont in een sloppenwijk in het uiterste noorden van Zambia.

Het lespakket voor de Vastentijd bestaat uit vijf lessen voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw. U kunt natuurlijk ook zelf een keuze uit de lessen maken en één of meer lessen gebruiken. U kunt hier een pdf van een voorbeeldles downloaden.

U kunt het lesmateriaal bestellen via onze webshop.