Fondsenwerving: tips voor scholen

Fondsenwerving: tips voor scholen

Fondsenwerving voor scholen

Kom met je school in actie voor Vastenactie en draag samen met Vastenactie bij aan oplossingen die schoon water brengen bij de mensen die het nodig hebben. Iedereen verdient toch schoon water?!
In actie komen kan op vele manieren. En de Vastenactie helpt u graag hier handen en voeten aan te geven! Daarom hebben we voor u een compleet sponsorlooppakket ontwikkeld!

Het sponsorlooppakket: “Kom in beweging voor een ander”

Kom in beweging voor een ander met de school en ga wandelen, rennen, schaatsen, zwemmen of bijvoorbeeld fietsen voor schoon water. Vastenactie helpt u hierbij met een kant-en-klaar sponsorlooppakket. In het sponsorlooppakket vindt u o.a. een sponsorkaart, stempelkaart, brief voor de ouders, stappenplan, oorkonde etc. 

Het sponsorlooppakket is vanaf medio januari 2019 verkrijgbaar via de webshop.

Vergeleken met andere fondsenwervende activiteiten weten wij dat deze activiteit een van de succesvolste fondsenwervende activiteiten is en we willen natuurlijk dat er zo veel mogelijk geld naar de Vastenactieprojecten toe gaat! Doe daarom mee en kom voor Vastenactie in beweging en maak er een leuke sportieve dag van met de kinderen! Daarnaast is bewegen gezond! Doet u met ons mee?


Lees waarom andere scholen hebben gekozen voor een sponsorloop: 

“Wij kiezen voor een sponsorloop omdat alle kinderen hieraan mee kunnen doen en ouders, familie en buren betrokken zijn. Het is elk jaar weer een feestelijke middag waar de kinderen zich op verheugen. Wij maken er een project van voor de kinderen met als doel dat de kinderen het land leren kennen en weten waar het geld voor nodig is.” Basisschool Hoogholtje

 “Onze kinderen weten waar ze voor lopen en kunnen hun sponsors uitleggen wat er gebeurt met het geld. De opbrengst is enorm gestegen sinds wij de sponsorloop onder schooltijd houden en het is een hele leuke dag waarbij iedereen actief is en waarbij een groot saamhorigheidsgevoel ontstaat”. Basisschool Kadoes

 

KlusKaarten (vernieuwd, gedrukt en gratis)

Als u geen gebruik maakt van het sponsorlooppakket kunt u ook gebruik maken van onze nieuwe "KlusKaart”. Leerlingen verrichten een 'extra' karweitje voor papa/mama, opa/oma, buurman of buurvrouw en verdienen daarmee een bedrag dat op de kraskaart staat. Natuurlijk is het de bedoeling om alle vakjes open gekrast te hebben voor het einde van de campagneperiode! Er zijn tal van extra ‘klusjes’ te bedenken naast de gewoonlijke klusjes die de kinderen misschien al doen. Denk hierbij aan afwassen, auto wassen, glas en batterijen wegbrengen, planten water geven etc. De KlusKaarten zijn vanaf medio januari 2019 te bestellen via onze webshop. 
U kunt bijvoorbeeld ook een markt organiseren (zie hier het voorbeeld van de Mgr. Bekkerschool uit Veendam die een Afrika-markt heeft) gehouden.

Andere leuke tips voor klusjes of activiteiten vindt u hier!