Gezocht: gastdocenten Scholentour

Gezocht: gastdocenten Scholentour

Gezocht: gastdocenten voor Vastenactie Scholentour

 

Organisatie

Vastenactie is een katholieke hulporganisatie. Wij steunen jaarlijks tientallen ontwikkelingsprojecten over de hele wereld. Denk aan projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg, maar ook aan schoon drinkwaterprojecten en vredes- en verzoeningsprojecten in (voormalige) conflictgebieden. Tijdens de vastentijd organiseert Vastenactie een Scholentour waarbij o.a. gastlessen op basisscholen worden gegeven om kinderen te enthousiasmeren.

 

Basisschoolleerlingen helpen mee

Om ons werk in het buitenland te kunnen doen, werven we in Nederland fondsen. Onder volwassenen natuurlijk, maar ook de Nederlandse kinderen helpen flink mee! Jaarlijks zetten zo’n 300 basisscholen zich in voor Vastenactie. Ze organiseren sponsorlopen, markten, zamelen lege flessen in en doen allerlei kleine klusjes. Allemaal om geld in te zamelen voor mensen die het hard nodig hebben.
Om de kinderen extra enthousiast te maken, geven we tijdens de campagneperiode in het hele land gastlessen. En daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken! Helpt u ons mee te werken aan een betere wereld?


Gastdocent: hoe werkt het?

De campagneperiode is elk jaar tussen februari en april. Op een dag bent u gemiddeld van 8:30 uur tot 15:00 uur bezig met de gastlessen, exclusief reistijd. U kunt een vrijwilligersvergoeding ontvangen en uw reiskosten worden natuurlijk vergoed. Een sollicitatiegesprek (via Skype) en een verplichte training horen bij de procedure, net als een VOG. Wij zorgen er natuurlijk voor dat u optimaal voorbereid bent.


Interesse?

Stuur een mailtje met uw contactgegevens naar onze collega Kitty via scholentour@vastenactie.nl. Zij neemt dan contact met u op om een en ander verder toe te lichten en met u te bespreken.

 

Wij zien uit naar uw reactie!

 

 

Kitty Trilsbeek

Kitty Trilsbeek
scholentour@vastenactie.nl
070 - 7796008