Terugblik Vastenactiecampagne 2019

Terugblik Vastenactiecampagne 2019

Vastenactiecampagne

Alle leerlingen en docenten die zich hebben ingezet voor schoon water: super bedankt! Mede dankzij jullie inzet kunnen we de waterprojecten in Congo, Sierra Leone, Nicaragua, Niger en Indonesië steunen. Deze bijdrage brengt veel meer dan alleen schoon water: kinderen hoeven niet meer urenlang te lopen om water te halen en kunnen gewoon naar school. De kindersterfte neemt af, de gezondheid verbetert en er is meer tijd voor school en werk. Schoon water verandert alles! 

 

Scholentour

De Scholentour 2019 was weer een succes. Ruim 75 basisscholen hadden zich aangemeld voor deelname. Op een aantal basisscholen kwam het musicalteam langst met de musical Quinty, een waar spektakel met prachtige kostuums. In de musical ontdekte Quinty samen met de schoolkinderen hoe belangrijk water is. En zij ging ook naar alle uiteinden van de aarde om dit te ontdekken. 

Op andere scholen waren gastdocenten aanwezig. In de gastlessen die zij gaven vertelden zij de kinderen over het belang van schoon water en lieten de kinderen zelf ondervinden hoe zwaar het is met water te moeten sjouwen.

Een paar quotes van deelnemende scholen:

 

"Ieder jaar is het weer genieten! De gezichten van de kinderen zegt alles". Bonifatiuschool, Ter Apel

 

"Zelfs jonge kinderen hebben een uur vol verbazing gekeken! Ook de bovenbouw heeft ademloos en vol vuur met beide voeten op de grond naar jullie fantastische spel gekeken!". Kadoes, Albergen

 

Fijn dat we dit mochten zien. Het is een feestje om met jullie te zorgen voor een ‘nieuwe wereld’! St. Theresiaschool, Barger-Compascuum

 

Hieronder een kleine fotoimpressie. 

 

 

Scholentour 2019 Scholentour 2019 Scholentour 2019 Scholentour 2019 Scholentour 2019 Scholentour 2019 Scholentour 2019