Vastenactiecampagne 2020

Campagnethema 2020, lesmateriaal en Scholentour

De Vastenactiecampagne 2020 staat in het teken van 'Werken aan je toekomst'. We laten zien hoe belangrijk het is dat kinderen naar school kunnen, omdat het later hun kansen op voldoende inkomen aanzienlijk vergroot. Zo maken we onder andere kennis met Dennis uit Zambia, die uitlegt dat hij blij is dat hij weer naar school kan omdat hij later leraar wil worden. Samen kunnen we er voor zorgen dat er zoveel mogelijk kinderen naar school kunnen! 
Uiteraard zal er weer mooi lesmateriaal worden ontwikkeld voor de leerlingen. Dit lesmateriaal is vanaf medio november beschikbaar als download in onze webshop.

Dennis

 

Vernieuwde Scholentour 2020  

Ook in 2020 zal er weer een Scholentour plaatsvinden maar dan wel in een geheel nieuwe vorm! In plaats van een musicalteam of gastspreker zal Matthijs Vlaardingerbroek, een veelgevraagde verhalenverteller en buikspreker, in 2020 voor een spetterend optreden op de scholen zorgen. Met gebruik van buikspreekpoppen, goocheltrucs en verhalen maakt hij er een echt spektakel van voor alle leerlingen. Matthijs laat tijdens zijn voorstelling veel kinderen even schitteren op het podium. Uiteraard zullen de leerlingen ook enthousiast gemaakt worden zich in te zetten voor een ander in deze vastentijd. Maak hieronder alvast kennis met Matthijs!

De inschrijving voor de Scholentour 2020 start overigens in september en zal tegen die tijd in de nieuwsbrief worden aangekondigd.

 

  

 

Twijfelt u nog?

De Sint Maartensschool in Voorburg was dit jaar een van de deelnemers aan de Scholentour. Kijk en luister naar de docent en enkele leerlingen waarom zij het belangrijk vinden dat hun school meedoet met de Vastenactiecampagne.