Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Bereikbaarheid

Wij zijn van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 070 - 779 6008*. Ons postadres is: postbus 95408 - 2509 CK – Den Haag.
U kunt ons ook een e-mail sturen: info@vastenactie.nl Wij doen ons best uw vraag of verzoek binnen drie werkdagen te beantwoorden.

Campagnematerialen

Worden de campagnematerialen automatisch verzonden?

Het Handboek en de DVD met campagnefilms wordt ieder jaar in september verstuurd naar groepen en vrijwilligers die zich daarvoor hebben aangemeld. De overige materialen kunt u bestellen in onze webshop.

Ik heb geen Handboek ontvangen. Hoe kan ik het alsnog krijgen?

U kunt het Handboek downloaden via onze website. U ontvangt dan een digitaal bestand per e-mail dat u desgewenst zelf kunt printen. U kunt eventueel ook een gedrukt exemplaar bestellen via de website, maar de voorraad daarvan is beperkt.

Ik zie in de webshop de melding ‘uitverkocht’ staan bij het materiaal dat ik wil bestellen. Betekent dit dat ik het helemaal niet meer kan bestellen?

We doen ons best om de oplages van de materialen zo goed mogelijk vooraf in te schatten, zodat we niemand teleur hoeven stellen. Toch kan het gebeuren dat de belangstelling voor een bepaalde poster of folder onverwacht groot is en dat een materiaal raakt uitverkocht. U kunt het dan niet meer bestellen. In een aantal gevallen kunt u dan wel een digitale versie bestellen: u ontvangt dan een bestand per e-mail, dat u desgewenst zelf kunt printen.

Mijn bestelling is nog niet geleverd. Hoe komt dat?

Het kan zijn dat uw bestelling niet goed is verwerkt of niet is aangekomen bij ons. Graag doen we voor u navraag bij ons verzendhuis aan de hand van uw ordernummer. Dit is een reeks van negen getallen, beginnend met 10000. Stuur een e-mail naar info@vastenactie.nl met uw ordernummer, uw persoonlijke gegevens en de datum waarop u uw bestelling hebt verstuurd.

Kan ik alleen via de webshop bestellen?

U kunt uw bestelling snel en gemakkelijk regelen via de webshop op onze site, maar u kunt uw bestelling ook per e-mail aan ons doorgeven. Stuur uw mail dan naar info@vastenactie.nl en vermeld duidelijk uw naam, uw groep/parochie en het afleveradres. Liever persoonlijk contact? Bellen kan ook. Houd dan wel uw adresgegevens bij de hand én de informatie over uw bestelling (bijvoorbeeld welke materialen, aantallen, eventueel formaten).

Hongerdoek

Waar zijn de Hongerdoeken van gemaakt en wat zijn de afmetingen?

De Hongerdoek is van katoen en beschikbaar in twee formaten. Het grote doek is 200 cm x 300 cm, het kleine is 90 cm x 120 cm. Er zijn ook papieren versies op A4-formaat beschikbaar; deze zijn gratis.

Waar kan ik Hongerdoeken uit voorgaande jaren bestellen?

U kunt uw verzoek voor aankoop of uitleen mailen naar info@vastenactie.nl
Groepen en parochies in het bisdom Rotterdam kunnen ook via het bisdom Hongerdoeken huren.

Liturgie

Waar kan ik het liturgiekatern vinden?

Sinds 2014 bieden we ‘bouwstenen voor liturgie’ aan. U vindt de teksten in onze webshop, waar u ze kunt bestellen als ‘download’. U ontvangt dan een e-mail met een link, waarmee u het bestand kunt downloaden. Ook de uitgaven van Gooi & Sticht en van de Werkgroep voor Liturgie Heeswijk bieden mogelijkheden voor liturgiesuggesties rondom advent en vasten; meestal heeft de parochie of de pastoor een abonnement.

Spreker

Kan iemand van Vastenactie in onze parochie komen vertellen over de campagne en het campagneproject?

Ja, dat kan. Afhankelijk van het onderwerp of de groep (MOV-groep, basisschool, parochianen), kan een van onze collega’s bij u komen of een vrijwilliger die veel weet over het betreffende land of het campagneproject. Stuur uw naam, vraag en uw voorkeursdata naar info@vastenactie.nl. Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden met u te bespreken.

Vastenactie voor scholen

Onze school wil graag meedoen met Vastenactie, maar we hebben een eigen doel.

Op het scholendeel van de website bieden we lessen aan die zich richten op de vastentijd in het algemeen. U bent vrij deze te gebruiken naast uw Eigen Doel. Als uw Eigen Doel is goedgekeurd door Vastenactie, kunt u ook de campagnematerialen gebruiken – vastendoosjes, posters.

Waar kan ik de materialen als spaardoosjes, placemats en posters vinden?

De schoolmaterialen vindt u in de webshop.