Veelheid aan spullen
Parochies zijn creatief in het verzinnen van spullen die verkocht kunnen worden. Viooltjes en bloembollen tijdens de vastentijd, kerststukjes en kaarsen in de Advent. Ook lekkernijen zoals paaseitjes, cupcakes of kerstgebak worden volop aangeboden. Bij een plaatselijke bakker, bloemenkweker of supermarkt is de kans het grootst om spullen tegen een mooie prijs in te kopen. Misschien willen lokale ondernemers uw initiatief zelfs wel sponsoren. 
Ook kunt u denken aan het verkopen van een voorwerp dat een verbinding heeft met de campagne. In de federatie Vlietstreek verkocht men tijdens de watercampagne 2019 flessen waar mensen water in konden doen.  

Bezinning
Dat verkoop van spullen en bezinning hand in hand kunnen gaan, laat de parochie H. Franciscus van Assisi in Assen elk jaar zien. Zij brengen een Vastenkalender uit met bezinnende teksten, mooie afbeeldingen  en informatie over de Vastenactie-projecten.
 

Creatief
Het organiseren van een rommelmarkt of ‘overbodige spullen markt’ kost tijd, maar levert veel publiciteit en geld op. Ook geeft het de mogelijkheid om mensen meer bewust te maken van de mogelijkheid om spullen opnieuw te gebruiken. 

haken voor vastenactieIn de Claraparochie Aarlanderveen verzonnen ze in 2020 een haak-estafette onder de titel ‘Vaste voor Vasten’. Elke week kon men een haakpatroon kopen en aan het einde van de vasten had men een prachtig paastafereel met gehaakte figuren.


 

verkoop hongerdoektasjesOok kan men creatief zijn met oude hongerdoeken. Guus Prevoo, oud-medewerker van Vastenactie, ontdekte bij onze Duitse zusterorganisatie Misereor het idee om van ongebruikte hongerdoeken tasjes te maken. Afhankelijk van de uitvoering is de adviesprijs voor deze tassen € 10 - € 15. 
Een eenvoudig patroon is hier te vinden.