Bezinning, goede gesprekken, genieten van een mooie omgeving en geld inzamelen voor het goede doel zijn onlosmakelijk verbonden met de jaarlijkse pelgrimstocht van Vastenactie. In 2021 gaat de tocht voor de tiende maal van start, dit keer in Friesland.

In verband met het coronavirus is de Pelgrimstocht van april verschoven naar 25, 26 en 27 maart 2021.

Het dagelijkse vertrek- en aankomstpunt is het Karmelklooster in het Friese Drachten, vandaar de titel ‘klooster klunen’. Het voormalige klooster is tegenwoordig een plaats van ontmoeting en inspiratie. 

De pelgrimstocht bestaat uit drie wandelingen van ongeveer twintig kilometer, steeds door een ander type landschap. Ook de avonden kennen een gevarieerd programma. Op donderdagavond horen we meer over het ontstaan van kloosters in Drachten. En op vrijdagavond is er een lezing over de Karmeliet Titus Brandsma. 

Praktische Informatie 

U kunt zich vanaf december aanmelden voor deze pelgrimstocht. Verdere informatie over kosten volgt. Eventuele vragen kunt u mailen naar pelgrimstocht@vastenactie.nl.

Het is mogelijk gebruik te maken van een overnachtingsmogelijkheid in het Karmelklooster in Drachten. Voor een impressie van de accommodatie zie: www.karmelklooster.nl.
Eén of een paar dagen meelopen zonder overnachting kan ook. 

In het programma vindt u de wandelroutes van alle drie de dagen.

Bezinningstocht én sponsortocht

De Vastenactie Pelgrimstocht is zowel een bezinningstocht als een sponsortocht ten behoeve van onze Vastenactiecampagne 'Werken aan je toekomst'. Familieleden, vrienden, kennissen en collega’s zullen zeker bereid zijn om een bijdrage te leveren als waardering voor uw inzet als pelgrim. Aarzel dus niet om hen te benaderen! U kunt uw eigen sponsoractie starten. Bent u op zoek naar tips hoe u dit kunt doen? Download hier onze tips en kom ook in actie!

 

Karmelklooster  Karmelklooster  smalle eester friesland    
 

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief