Bezinning, goede gesprekken, genieten van een mooie omgeving en geld inzamelen voor
het goede doel zijn onlosmakelijk verbonden met de jaarlijkse pelgrimstocht van Vastenactie.
In 2020 gaat de tocht voor de tiende maal van start, dit keer in Friesland.

In verband met het coronavirus is de Pelgrimstocht van april verschoven naar 3, 4 en 5 september 2020.

Het dagelijkse vertrek- en aankomstpunt is het Karmelklooster in het Friese Drachten, vandaar de titel ‘klooster klunen’. Het voormalige klooster is tegenwoordig een plaats van ontmoeting en inspiratie. 

De pelgrimstocht bestaat uit drie wandelingen van ongeveer twintig kilometer, steeds door een ander type landschap. Ook de avonden kennen een gevarieerd programma. Op donderdagavond horen we meer over het ontstaan van kloosters in Drachten. En op vrijdagavond is er een lezing over de Karmeliet Titus Brandsma. 

Praktische Informatie 

U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en te mailen naar pelgrimstocht@vastenactie.nl.

Wie drie dagen wil meelopen, kan gebruik maken van een overnachtingsmogelijkheid in het Karmelklooster in Drachten. Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden, variërend van één nacht tot een volledig arrangement. Voor een impressie van de accommodatie zie: www.karmelklooster.nl.
Eén of een paar dagen meelopen zonder overnachting kan ook. De deelnemerskosten bedragen 20 euro per dag (exclusief lunch en avondmaaltijd). Aanmelden kan op de dag zelf of via het aanmeldformulier.
Voor een overzicht van de keuzemogelijkheden en bijbehorende kosten verwijzen we u graag naar het aanmeldformulier . 

In het programma vindt u de wandelroutes van alle drie de dagen.

Bezinningstocht én sponsortocht

De Vastenactie Pelgrimstocht is zowel een bezinningstocht als een sponsortocht ten behoeve van onze Vastenactiecampagne 'Werken aan je toekomst'. Familieleden, vrienden, kennissen en collega’s zullen zeker bereid zijn om een bijdrage te leveren als waardering voor uw inzet als pelgrim. Aarzel dus niet om hen te benaderen! U kunt uw eigen sponsoractie starten. Bent u op zoek naar tips hoe u dit kunt doen? Download hier onze tips en kom ook in actie!
 

Karmelklooster Karmelklooster  smalle eester friesland   pelgrims 
 

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief