In actie komen voor een eigen doel

Parochies en katholieke organisaties kunnen via Vastenactie in actie komen voor een Eigen Doel tijdens de vastentijd. Zij onderhouden zelf een relatie met de uitvoerende projectpartner en zijn direct betrokken bij het project, waarmee ze persoonlijke banden hebben. Bovenop de eigen actieopbrengst van de parochie of katholieke organisatie, steunt Vastenactie deze projecten met een subsidie van maximaal 50%. 

Projectaanvraag indienen

Als parochie of katholieke organisatie kunt u vóór 1 oktober 2022 bij Vastenactie een projectaanvraag indienen voor een Eigen Doel: een project waarvoor u actievoert tijdens de vastentijd in 2023. De projectencommissie beoordeelt alle aanvragen op basis van onze richtlijnen. Bekijk de richtlijnen Eigen Doelen. Wordt uw projectaanvraag goedgekeurd, dan kunt u campagne voeren voor uw Eigen Doel onder de naam van Vastenactie. Wij voegen dan 30% tot 50% subsidie toe aan uw actieopbrengst. 

Verplichte workshop 

Wilt u een projectaanvraag voor een Eigen Doel indienen, dan bent u verplicht de Eigen Doelen workshop te volgen. Werkt u samen met een stichting, dan is het handig dat ook iemand van de stichting meedoet. De Eigen Doelen workshop zal dit jaar, weer fysiek plaatsvinden op vrijdag 2 en zaterdag 3 september 2022 (keuze tussen één van de dagen) in Utrecht. Tijdens de workshop worden onderlinge ervaringen uitgewisseld. Ook wordt aandacht besteed aan campagnevoeren voor, na en tijdens Corona. Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar projecten@vastenactie.nl . Wij zullen dan het inschrijfformulier per mail toesturen en indien we deze retour hebben ontvangen ontvang u ook het aanvraagformulier voor het Eigen Doel.

Nu ook voor scholen!

Wilt u als katholieke basisschool via Vastenactie in actie komen voor een Eigen Doel tijdens de vastentijd? Stuur dan een e-mail naar angelique.steysel@vastenactie.nl  met uw naam, de naam en plaatsnaam van uw school en een korte projectomschrijving. Wij zullen dan contact met u opnemen en samen kijken naar de mogelijkheden voor uw school. 

Meer weten?

Heeft u vragen over het indienen van een projectaanvraag voor een Eigen Doel? Mail dan naar projecten@vastenactie.nl of neem contact op met Femke Wiltenburg op 070-7796008. 

Femke Wiltenburg
Femke Wiltenburg