In actie komen voor een eigen doel

Parochies en katholieke organisaties kunnen via Vastenactie in actie komen voor een Eigen Doel tijdens de vastentijd. Zij onderhouden zelf een relatie met de uitvoerende projectpartner en zijn direct betrokken bij het project, waarmee ze persoonlijke banden hebben. Bovenop de eigen actieopbrengst van de parochie of katholieke organisatie, steunt Vastenactie deze projecten met een subsidie van maximaal 50%. 

Projectaanvraag indienen

Als parochie of katholieke organisatie kunt u vóór 1 oktober 2021 bij Vastenactie een projectaanvraag indienen voor een Eigen Doel: een project waarvoor u actievoert tijdens de vastentijd in 2022. De projectencommissie beoordeelt alle aanvragen op basis van onze richtlijnen. Bekijk de richtlijnen Eigen Doelen. Wordt uw projectaanvraag goedgekeurd, dan kunt u campagne voeren voor uw Eigen Doel onder de naam van Vastenactie. Wij voegen dan 30% tot 50% subsidie toe aan uw actieopbrengst. 

Nu ook voor scholen!

Wilt u als katholieke basisschool via Vastenactie in actie komen voor een Eigen Doel tijdens de vastentijd? We starten een pilot waarbij drie scholen de kans krijgen een Eigen Doel in te dienen waarvoor zij in actie gaan komen tijdens de vastentijd van 2022. Interesse? Stuur een e-mail naar de projectenafdeling: projecten@vastenactie.nl. Of meld uw project aan door vóór 1 juli 2021 een e-mail te sturen aan projecten@vastenactie.nl met uw naam, de naam en plaatsnaam van uw school en een korte projectomschrijving. De collega’s van de projectenafdeling nemen dan contact met u op en begeleiden u met uw projectaanvraag tot aan de deadline van 1 oktober 2021. Tijdens de vastentijd 2022 kan uw school dan actie voeren voor uw eigen doel! 

Verplichte workshop 

Wilt u een projectaanvraag voor een Eigen Doel indienen, dan bent u verplicht de Eigen Doelen workshop te volgen. Werkt u samen met een stichting, dan is het handig dat ook iemand van de stichting meedoet. Houd voor een nieuwe datum van de workshop de website in de gaten. Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar projecten@vastenactie.nl dan houden wij u op de hoogte.

Meer weten?

Heeft u vragen over het indienen van een projectaanvraag voor een Eigen Doel? Mail dan naar projecten@vastenactie.nl of neem contact op met Femke Wiltenburg op 070-7796008. 

Femke Wiltenburg
Femke Wiltenburg