In actie komen voor een eigen doel

Parochies en katholieke organisaties kunnen via de Vastenactie in actie komen voor een Eigen Doel tijdens de Vastentijd. Zij onderhouden zelf een relatie met de uitvoerende projectpartner en zijn direct betrokken bij het project, waarmee ze persoonlijke banden hebben. Bovenop de eigen actieopbrengst van de parochie of katholieke organisatie, steunt Vastenactie deze projecten met een subsidie van maximaal 50%. 

Projectaanvraag indienen

Als parochie of katholieke organisatie kunt u vóór 1 oktober 2020 bij Vastenactie een projectaanvraag indienen voor een Eigen Doel: een project waarvoor u actievoert tijdens de Vastentijd in 2021. De projectencommissie beoordeelt alle aanvragen op basis van onze richtlijnen. Bekijk de richtlijnen Eigen Doelen. Wordt uw projectaanvraag goedgekeurd, dan kunt u campagne voeren voor uw Eigen Doel onder de naam van Vastenactie. Wij voegen dan 30%-50% subsidie toe aan uw actieopbrengst. 

Verplichte workshop 

Als u een projectaanvraag voor een Eigen Doel wilt indienen, dan bent u verplicht de Eigen Doelen workshop te volgen. Werkt u samen met een stichting, dan is het handig dat ook iemand van de stichting aanwezig is. Gezien de maatregelen van de overheid omtrent het coronavirus, zal de Eigen Doelen workshop dit jaar online plaatsvinden op zaterdag 5 september van 9.00 tot 14.00 uur. Klik hier voor het formulier om u in te schrijven voor een Eigen Doel in 2021 en meldt u zich ook direct aan voor de Eigen Doelen workshop. Wanneer u het ingevulde formulier opstuurt naar projecten@vastenactie.nl ontvangt u het aanvraagformulier voor Eigen Doelen.

Meer weten?

Heeft u vragen over het indienen van een projectaanvraag voor een Eigen Doel? Mail dan naar projecten@vastenactie.nl of neem contact op met Merel van Andel, Aloïsa Loonstra of Femke Wiltenburg op 070-7796008. 

Merel van Andel
Merel van Andel

 

Aloïsa Loonstra
Aloïsa Loonstra

 

Femke Wiltenburg
Femke Wiltenburg