Wat is er aan de hand?

In Tanzania is bijna de helft (46%) van de kinderen onder de vijf jaar te klein voor zijn leeftijd. Eén op de drie van deze kinderen heeft een tekort aan vitamine A en één op de zeven heeft ondergewicht. Deze problemen zijn het gevolg van ondervoeding. Hierbij gaat het niet alleen om de hoeveelheid eten die kinderen binnenkrijgen, maar ook om de benodigde voedingsstoffen. Voor een goede lichamelijke ontwikkeling is een gevarieerd dieet essentieel. Ondervoeding en ernstige tekorten aan essentiële voedingstoffen bij kinderen leiden tot ondergewicht, lichamelijke en mentale ontwikkelingsproblemen en kindersterfte.

Wat willen we bereiken?

Caritas Tabora – een katholieke hulporganisatie die noodhulp biedt aan lokale gemeenschappen – 
wil hierin verandering brengen. Doel van dit Vastenactie project is om de fysieke en mentale gezondheid van kinderen van 0-5 jaar in de stad Tabora te verbeteren. 

Hoe doen we dat?

In vijf wijken van de stad worden bewustwordingsprogramma’s opgezet. In totaal zullen 1.150 ouders en verzorgers van kinderen onder de vijf jaar informatie krijgen over gezondheid en voeding. Ze leren over verschillende voedingsgroepen, voeding tijdens de zwangerschap, voeding voor baby’s en jonge kinderen, en het belang van een hygiënische kookomgeving. Dankzij de kennis die ouders en verzorgers opdoen, kunnen zij de gezondheid van hun kinderen verbeteren. 

Lees het interview met Nyareti Spuck. Zij werkt als verpleegkundige in de apotheek in de plaats Ifucha in Tanzania.

Vastenactie draagt € 46.121- bij aan dit project.

Doneer nu aan dit project