Continent
Midden- en Zuid-Amerika
Land
Brazilië
Doelgroep
Vrouwen
Thema
Werk en inkomen
1 januari t/m 31 december 2021
Bijdrage
€ 13.000

Wat is er aan de hand?

In Salvador, een van de grootste steden in Brazilië, wonen ongeveer drie miljoen mensen. Bijna 70% daarvan woont in de sloppenwijk (favela) Alagados. Salvador staat bekend om het vele geweld dat verbonden is met de drugshandel, prostitutie en corruptie. Veel favela-bewoners verlaten de school al op jonge leeftijd en hebben daardoor weinig toekomstperspectief. Ook kampen veel mannen met alcoholproblemen en bemoeien ze zich nauwelijks met hun gezin waardoor de vrouwen en kinderen zich alleen moeten redden. 

Wat willen we bereiken?

In de favela Alagados is een baan een belangrijke voorwaarde om je te kunnen ontworstelen aan de armoede en de lokroep van de criminaliteit. Het project van Procapaz (een onderdeel van de katholieke NGO Fidesco) wil met steun van Vastenactie vrouwen helpen hun competenties en professionele vaardigheden te ontwikkelen. De vrouwen vergroten hiermee hun kans op werk en de kans om hun levensomstandigheden en die van hun kinderen te verbeteren. 

Hoe doen we dat?

Dit project maakt het mogelijk dat 80 vrouwen een opleiding volgen op het gebied van professioneel koken, ouderenzorg of computervaardigheden. Deze vakgebieden sluiten goed aan bij de lokale markt. Met de diploma’s van de opleidingen hebben deze vrouwen betere mogelijkheden om werk te vinden en daarmee een kans om te ontsnappen uit de armoede. Na de lessen blijven de banden tussen de studenten sterk en kunnen ze op een sociaal netwerk terugvallen. Zo wordt ook de lokale gemeenschap opgebouwd en versterkt. 

Doneer nu aan dit project