Continent
Afrika
Land
Kenia
Doelgroep
jongeren
Thema
Onderwijs
Werk en inkomen
1 oktober 2019 t/m 30 september 2020
Bijdrage
€ 23.436

Wat is er aan de hand?    

In de sloppenwijk Huruma is het merendeel van de jongeren werkloos. Veel jongeren groeien op in eenoudergezinnen, hebben veel problemen thuis en geen toegang tot onderwijs. De organisatie Hands of Care and Hope (HCH) geeft de jongeren die opgroeien in Huruma een kans op een goede opleiding en hiermee op een baan. Er is echter meer nodig om het gat tussen de jongeren en de maatschappij te overbruggen.

Wat willen we bereiken?   

HCH pakt armoede aan door middel van onderwijs en ontwikkelingsprogramma’s. Het project vindt plaats in het ‘Huruma Youth Support Centre’. Bij dit jongerencentrum kunnen jaarlijks 200 jongeren uit de sloppenwijk een beroepsopleiding volgen. Gezien de moeilijke omstandigheden van deze jongeren, is een opleiding alleen niet voldoende. De jongeren missen ook belangrijke vaardigheden. Daarom volgen zij eerst een basisprogramma; hier komen onderwerpen aan bod als omgaan met geld, drugs en alcoholgebruik, tijdsplanning, omgaan met conflicten en normen en waarden. Na het afronden van dit programma kunnen de jongeren starten met een beroepsopleiding, bijvoorbeeld tot kok, kleermaker of verpleegster. Om dit succesvol te laten verlopen biedt dit project een goede ondersteuning.   

Hoe doen we dat?

Een groep van 55 jongeren heeft het basisprogramma afgerond en kan aan een beroepsopleiding beginnen. Dit project biedt coaching bij hun keuze voor een geschikte opleiding. Het project bekostigt ook extra onderwijs bij lees- en schrijfachterstand, en de begeleiding van de jongeren door maatschappelijk werkers. De extra begeleiding is nodig bij het verwerken van trauma’s of om de band met hun familie te herstellen. Anderen krijgen hulp om af te kicken van alcohol of drugs. Help met dit project het gat naar de maatschappij te overbruggen.

Doneer nu aan dit project