Continent
Afrika
Land
Benin
Doelgroep
Gezinnen
Thema
Schoon water en sanitair
15 juni 2021 t/m 14 juli 2022
Bijdrage
€ 13.300

Wat is er aan de hand?    

Het dorp Boutoupingou ligt in de ruige en bergachtige streek Atacora in het noordwesten van Benin. Het klimaat is er grillig: tijdens het droogteseizoen, dat duurt van half oktober tot half mei, waait de harmattan, een zeer droge wind uit de Sahara. De andere helft van het jaar is het regenseizoen, waarbij overvloedige regen zorgt voor overstromingen. 
In het dorp is tijdens het droge seizoen groot gebrek aan water. De dorpelingen lopen dan dagelijks grote afstanden om water uit de dichtstbijzijnde rivier te halen, maar dat water is modderig en vervuild en het maakt de mensen ziek. Door de moeilijke omstandigheden verlaten veel bewoners de streek, op weg naar een onzekere toekomst.

Wat willen we bereiken?   

Met het installeren van een waterput in het dorp willen we ervoor zorgen dat de bewoners van Boutoupingou niet langer meer afhankelijk zijn van het vervuilde, ongezonde water uit de rivier. De dorpsbewoners kunnen zo beter voor zichzelf, hun land en hun dieren zorgen. Ze hebben meer tijd om hun land te bewerken en kunnen hun gewassen gemakkelijker water geven. Daardoor zullen de opbrengsten van het land verbeteren en worden de voedselvoorraad en het inkomen van de gezinnen vergroot.

Hoe doen we dat?

Dit project omvat het boren van een waterput. Om te zorgen voor een continue watervoorraad gaat het om een diepe boorput. Verder wordt een pomp met zonnepanelen geïnstalleerd.
Voor het onderhoud van de waterput, de pomp en de zonnepanelen wordt van elk gezin een maandelijkse bijdrage gevraagd. 

Doe ook mee! Steun dit project