Continent
Azië
Land
Pakistan
Doelgroep
Dakloze families
Thema
Noodhulp
1 december 2020 t/m 31 juli 2022
Bijdrage
€ 70.000

Wat is er aan de hand?

In het midden van Pakistan ligt Derekabad, een verzameling van negen dorpen, genoemd naar pater Derek. In de jaren zeventig van de vorige eeuw kwam deze pater als lid van het parlement op voor de sociale rechten van christenen en andere religieuze minderheden. Zij worden in dit streng islamitische land ernstig gediscrimineerd. De toenmalige premier Ali Bhutto stelde aan pater Derek in 1975 een stuk woestijn ter beschikking. Hij stichtte er nederzettingen voor de allerarmsten, dak- en thuislozen, die in de grote steden het hoofd niet langer boven water konden houden. Pater Derek verdeelde de woestijn in lapjes grond en riep de nieuwe bewoners op putten te slaan, de grond te irrigeren en groente te verbouwen. In de afgelopen 45 jaar hebben de mensen in deze onherbergzame omgeving met hard werken een karig bestaan opgebouwd. Ze verbouwen groente en fruit en wonen in huisjes van modderblokken. Toen kwamen de moessonregens. Twee weken van extreem zware regenval veroorzaakten overstromingen in heel Pakistan. In Derekabad verloren 284 families hun huis geheel of grotendeels. De Oblaten van de Maagd Maria boden hulp. Deze congregatie had na de dood van pater Derek in 1982 de verantwoordelijk voor Derekabad op zich genomen. Zij hebben geen geld om nieuwe huizen te bouwen voor de families die door deze moessonregens dakloos zijn geworden. 

Wat willen we bereiken?

De families die hun huizen verloren wonen tijdelijk in tenten en in een klaslokaal van een leegstaand schooltje, maar die situatie is onhoudbaar. Het doel van dit project is dan ook om voor een aantal families nieuwe huisjes te bouwen. We hopen dat andere donoren zich bij ons aansluiten om ook een aantal huisjes voor hun rekening te nemen.

Hoe doen we dat?

De Oblaten hebben een aannemer in de arm genomen die een bouwtekening voor een zeer eenvoudig huisje heeft gemaakt, dat bestaat uit twee slaapkamers van elk ongeveer acht vierkante meter. Koken gebeurt doorgaans buiten. In elk huisje zullen tot wel tien personen wonen. De nieuwe huisjes worden gebouwd van steen in plaats van modder, zodat ze beter bestand zullen zijn tegen de regens. Voor ongeveer € 1.800 kunnen wij één familie weer een huis geven.

illustratie huisje
Hoe kunt u bijdragen?

Help mee en geef een veilig thuis!

  • 13 zakken cement: € 36
  • 900 dakpannen: € 45
  • 800 stenen: € 80

Doneer nu aan dit project