Continent
Azië
Land
India
Doelgroep
Moeders van kinderen met een handicap
Thema
Werk en inkomen
1 januari t/m 31 december 2020
Bijdrage
€ 17.120

In Kasaragod worden veel kinderen met een handicap geboren door het gebruik van landbouwgif. De verzorging van deze kinderen kost veel geld, maar hun moeders kunnen vanwege de intensieve verzorging van hun kinderen niet buitenshuis werken. Met onze hulp kunnen zij straks vanuit huis een inkomen verdienen.

Wat is er aan de hand?

In de Indiase deelstaat Kerala ligt de regio Kasaragod. Het is een achtergebleven gebied met veel grote landbouwplantages. In het verleden werd hier met een helikopter landbouwgif verspreid. Hierdoor werden veel kinderen geboren met een handicap. Inmiddels heeft de overheid het gif verboden, maar de ouders krijgen geen hulp bij de scholing of opvang van deze kinderen. Er heerst nog veel schaamte rondom handicaps. Soms worden kinderen met een handicap zelfs verstopt voor de buitenwereld. Ook hebben heel wat vaders hun gezin vanwege een gehandicapt kind in de steek gelaten. Deze moeders staan er dan alleen voor. Het verzorgen van hun kind kost veel geld, maar zij kunnen het kind niet alleen laten om buitenhuis te gaan werken. 

Wat willen we bereiken?

Navajeena, een initiatief van de Indiase Norbertijnen, is een dagopvang gestart voor deze kinderen. Het project wil hun moeders helpen met het genereren van extra inkomsten, zodat ze beter in het onderhoud van hun gezin kunnen voorzien. Met deze inkomsten kunnen ze ook de extra kosten betalen voor de verzorging en de medicijnen van hun kind.

Hoe doen we dat?

De moeders hebben zelf aangegeven op welke manier ze extra inkomen willen verdienen. Sommige gezinnen hebben een stukje land en kunnen koeien of geiten houden. Anderen willen naaien of groente kweken. Het is allemaal werk dat ze vanuit huis kunnen doen. Hierbij krijgen de vrouwen begeleiding. In totaal bereikt het project zestig vrouwen en hun families. Voor hen worden naaimachines, koeien, geiten, kippen, groenteplanten en fruitbomen aangeschaft.

Doneer nu aan dit project