Continent
Afrika
Land
Tanzania
Doelgroep
Kinderen met een beperking
Thema
Gezondheidszorg
4 oktober 2021 t/m 3 oktober 2022
Bijdrage
€ 11.380

Wat is er aan de hand?

In Tanzania worden mensen met een beperking veelal uitgesloten door de samenleving. Vaak worden ze zelfs door hun eigen familie verwaarloosd. Voorzieningen zijn er nauwelijks, zodat  kinderen met een beperking opgroeien zonder de kans te krijgen zich te ontwikkelen. Het bisdom van Morogoro richtte in 1992 het Amani Centrum op, waar in de afgelopen dertig jaar meer dan 3.400 mensen met een beperking werden geholpen. Het centrum biedt volledige zorg en ondersteuning voor de meest kwetsbare kinderen, revalidatie op locatie, revalidatie en voedingssupplementen voor kinderen met een geestelijke beperking, gezondheidszorg, opleiding en training. Ouders uit andere delen van het land komen ook naar het Amani Centrum om hun kinderen te laten behandelen. Veel kinderen hebben gespecialiseerde fysiotherapie nodig. De therapeuten hebben echter te weinig hulpmiddelen om hen de juiste behandeling te kunnen geven.

Wat willen we bereiken?

Het centrum wil ouders leren hoe ze voor hun gehandicapte kind kunnen zorgen. Met de juiste behandeling en scholing worden kinderen met een beperking minder afhankelijk en kunnen ze beter mee doen in de samenleving. Hierdoor zullen de vooroordelen verminderen en krijgen deze kinderen meer zelfvertrouwen.

Hoe doen we dat?

Om effectieve behandelingen te kunnen geven hebben de fysiotherapeuten een betere trainingsruimte nodig, met voldoende apparatuur en hulpmiddelen. Daarnaast wordt een programma opgezet voor revalidatie op locatie, in de dorpen. Hierdoor zal het negatieve beeld veranderen dat mensen hebben van mensen met een beperking. Voor de kinderen die in het centrum wonen worden twee sportdagen georganiseerd. Dit project komt direct ten goede aan 146 kinderen en indirect aan 438 mensen, waaronder de ouders.