Wat is er aan de hand?

Uit internationaal onderzoek blijkt dat de rechten van kinderen in Georgië nog regelmatig worden geschonden. Kinderen stoppen vroegtijdig met school om te gaan werken en sommigen komen zelfs terecht in de wereld van mensenhandel en prostitutie. Andere veel voorkomende problemen zijn misbruik en ongepaste behandeling, waar kinderen zowel thuis als op school mee te maken kunnen krijgen.

Wat willen we bereiken?

Dit project richt zich op zestig ouders van kwetsbare kinderen. Deze ouders zijn vaak werkloos, sommigen zijn verslaafd aan alcohol of drugs. Ze wonen in slechte leefomstandigheden en kunnen niet altijd zorgen voor de basisbehoeften van hun kinderen. Vanwege de financiële en sociale problemen thuis hebben deze ouders vaak onvoldoende aandacht voor hun kinderen. Hun gevoelens van frustratie en hopeloosheid dragen zij op hen over. Caritas Georgië wil de thuissituatie voor kinderen in Georgië verbeteren. Deze organisatie is al sinds 1997 actief op het gebied van kinderopvang en -bescherming. Ze werkt direct met kinderen, maar betrekt ook de ouders actief bij de ontwikkeling van hun kinderen.

Hoe doen we dat?

Deze zestig ouders ontvangen begeleiding bij het verbeteren van hun sociaaleconomische situatie. Ook krijgen ze training bij het opvoeden van hun kinderen en informatie over de verschillende sociale voorzieningen, die de overheid biedt om deze families te helpen. Een sociaal werker ondersteunt de ouders hierbij. Er wordt een hulpgroep opgericht waar de ouders hun problemen met elkaar kunnen delen en bespreken. 

Vastenactie draagt € 25.925 bij aan dit project.

Doneer nu aan dit project