Continent
Afrika
Land
Kameroen
Doelgroep
Inwoners van Bonono
Thema
Gezondheidszorg
1 januari t/m 31 december 2022
Bijdrage
€ 6.613

Wat is er aan de hand?

In Kameroen heerst onrust, militair optreden veroorzaakt onveiligheid. Een half miljoen mensen uit de Engelstalige South West Region zijn daarom gevlucht naar het aangrenzende Littoral, een arme maar stabiele Franse regio. Velen hebben hun toevlucht gezocht in het grensdorp Bomono. Drie jaar geleden heeft de Casey Association Cameroun hier een centrum voor  kinderen met een beperking opgezet. Voor gezondheidsproblemen zijn de inwoners echter aangewezen op de zorgvoorzieningen in de hoofdstad Douala. De reis erheen is voor veel mensen te duur, waardoor ziekten vaak niet worden behandeld en vrouwen onvoldoende geboortezorg krijgen. Hierdoor lopen kinderen soms handicaps op, die met voldoende zorg voorkomen hadden kunnen worden.

Wat willen we bereiken?

De bevolking van Bomono heeft dringend toegankelijke gezondheidszorg nodig, om onnodige gezondheidsschade te voorkomen. Er is onder meer behoefte aan behandeling van ziekten, verloskundige hulp, preventie van malaria en tandheelkundige zorg.

Hoe doen we dat?

In 2021 is de Casey Association begonnen met het bouwen van een gezondheidscentrum, naast Casey’s Home voor kinderen met een beperking. Begin dit jaar is het gebouw klaar en kan het worden ingericht. Met steun van Vastenactie kan de organisatie medische hulpmiddelen aanschaffen, zoals handschoenen, geboortepakketten, stethoscopen en bloeddrukmeters. In het gezondheidscentrum kunnen de inwoners van Bomono straks onder meer terecht voor acute zorg, voorlichting over malaria, zwangerschaps- en bevallingszorg en tandheelkunde.

Parochie De Twaalf Apostelen in Wijchen voert campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van €19.840,-. Hiervan wordt €13.226- bijeengebracht door de parochies. Vastenactie legt daar €6.614,- bij.

DONEER NU AAN DIT PROJECT