Continent
Afrika
Land
Congo-Kinshasa
Doelgroep
Jongeren
Thema
Welzijn
1 januari t/m 31 december 2020
Bijdrage
€ 39.000

De jeugdwerkloosheid in de stad Lubumbashi in de Democratische Republiek Congo is zeer hoog. Veel jongeren zwerven op straat. De Salesianen van Don Bosco bieden hen scholing en activiteiten. Hiervoor wordt een grotere ruimte gebouwd. 

Wat is er aan de hand?

De Democratische Republiek Congo verkeert in een diepe crisis. Er is sprake van veel werkloosheid en armoede onder de bevolking. In de buitenwijk Ruashi van de stad Lubumbashi is maar liefst 65 procent van de bevolking jonger dan dertig jaar. De jeugdwerkloosheid is er zorgwekkend hoog. Veel kinderen en jongeren zwerven doelloos door de stad. De Salesianen van Don Bosco vangen deze kinderen en jongeren op en houden hen zinvol bezig. Waar mogelijk plaatsen ze hen op scholen van de Salesianen. De Salesianen bieden basisonderwijs, een vakopleiding op een ambachtsschool, technisch onderwijs en hoger onderwijs op het gebied van informatica. 

Wat willen we bereiken?

Er is dringend behoefte aan een grote zaal om verschillende activiteiten voor jongeren te kunnen organiseren. Vooral tijdens het regenseizoen, dat vijf maanden duurt, is de behoefte aan zo’n ruimte groot. Hier kunnen de jongeren hun tijd zinnig doorbrengen. Niet alleen met scholing, maar ook met activiteiten als sport en spel, muziek en toneelspelen. De huidige opvangzaal is te klein, dus moet er een zaal worden bijgebouwd. 

Hoe doen we dat?

Leerlingen van de ambachtsschool zullen de zaal bouwen onder leiding van hun leraren. Dit bespaart veel kosten en de leerlingen doen zo praktijkervaring op. De Salesianen van Don Bosco stellen een medewerker aan die het beheer krijgt over de zaal en die de organisatie van de gebruikers zal regelen en begeleiden.

Doneer nu aan dit project