Continent
Azië
Land
Indonesië
Doelgroep
Gezinnen
Thema
Voedselzekerheid
1 januari t/m 31 december 2021
Bijdrage
€ 22.500

Wat is er aan de hand?

Het eiland Flores ligt in één van de armste provincies van Indonesië. Veel afgelegen dorpen hebben geen toegang tot veilig drinkwater. De bewoners moeten vaak uren lopen om (onveilig) water te halen en ze hebben nauwelijks beschikking over sanitaire voorzieningen. Doordat er weinig water is, hebben mensen ook weinig mogelijkheden om eigen groente te verbouwen. Door de algehele armoede in dit gebied kunnen mensen ook geen schoon drinkwater en groenten kopen en is hun eten vaak niet gevarieerd genoeg.

Wat willen we bereiken?

In dit project beginnen we in tien dorpen in het Ngada en Ende District waar al water en sanitaire voorzieningen zijn aangelegd, met kleinschalige tuinbouwprojecten. Het gaat zowel om (privé) moestuinen bij gezinnen, als om gemeenschappelijke kassen voor groepen en scholen. Het is ook de bedoeling om een modelgroentetuin aan te leggen waar de dorpsbewoners instructies krijgen hoe alles werkt en hoe ze een en ander kunnen aanpakken.

Hoe doen we dat? 

Er worden 24 tuinbouwgroepen opgezet van elk ongeveer 21 huishoudens. Dat zijn totaal vijfhonderd huishoudens. Deze huishoudens krijgen verschillende soorten groentezaden om hun eigen moestuin te beginnen. Iedere tuinbouwgroep ontvangt een sproeier en kunststof polybags waarin zij de groentezaden kunnen kweken. Ook worden er vijftien gemeenschappelijke groentekassen gebouwd. De dorpelingen krijgen een training waarin ze leren hoe ze organisch kunnen bemesten. Verder leren ze in de modelgroentetuin in Ndetumbeza hoe ze compost kunnen maken, hoe ze groente voor de markt kunnen verpakken en hoe ze een visvijver kunnen aanleggen.
Tot slot wordt er grondtestapparatuur aangeschaft waarmee de dorpelingen voortaan kunnen onderzoeken welke voedingsstoffen er in de grond zitten.

Doneer nu aan dit project