Continent
Afrika
Land
Kameroen
Doelgroep
Gezinnen
Thema
Gezondheidszorg
1 januari 2020 t/m 31 december 2021
Bijdrage
€ 25.000

Wereldwijd overlijdt jaarlijks ongeveer een half miljoen mensen aan malaria. In 22 dorpen in Kameroen wordt nu een project opgezet om malaria te voorkomen. Er worden muskietennetten uitgedeeld en de inwoners krijgen voorlichting over malaria. 

Wat is er aan de hand?

Malaria is een van de meest voorkomende infectieziekten, die wordt verspreid door besmette muggen. Elk jaar zijn er naar schatting 220 miljoen gevallen van malariabesmetting, die leiden tot ongeveer een half miljoen sterfgevallen, vooral bij kinderen onder de vijf jaar. Daarmee vormt de ziekte een bedreiging voor de volksgezondheid. De beste manier om muggenbeten te voorkomen en muggen te doden is door muggennetten (klamboes) te gebruiken, die zijn behandeld met langwerkende insecticiden. 

Wat willen bereiken?

De Casey Association Cameroon wil in de dorpen rond Bomono en Ikiliwindi het aantal mensen dat ziek wordt of sterft aan malaria verminderen. Daarbij gaat de aandacht als eerste uit naar zwangere vrouwen en kinderen onder de vijf jaar. Ook is het de bedoeling om alle mythen rond de ziekte de wereld uit te helpen en de inwoners voorlichting te geven over het belang van preventie. 

Hoe doen we dat?

In de 22 dorpen krijgt elk huishouden muskietennetten: één net per twee personen. Zwangere vrouwen en kinderen jonger dan vijf jaar krijgen voorrang. De netten gaan maximaal drie jaar mee. Daarom is het de bedoeling dat de bevolking in de tussentijd zelf spaart voor nieuwe netten. Gezondheidsmedewerkers bezoeken regelmatig de dorpen om voorlichting te geven over de behandeling van de ziekte. Ze leggen uit hoe je malaria kunt voorkomen. In een gezondheidscentrum krijgen jonge kinderen en zwangere vrouwen die malaria hebben opgelopen de juiste anti-malaria behandeling.

Doordat dit project door de gevolgen van het Coronavirus in 2020 nog niet volledig is uitgevoerd, zetten we het project in 2021 voort. Op dit moment is er € 6.786,- binnen.

Doneer nu aan dit project