Continent
Afrika
Land
Tanzania
Doelgroep
Patiënten ziekenhuis
Thema
Gezondheidszorg
1 maart 2021 t/m 28 februari 2022
Bijdrage
€ 50.000

Wat is er aan de hand?    

Het Igogwe Mission Hospital (IMH) ligt in het Rungwe-district, een uitgestrekt landelijk gebied in het zuiden van Tanzania. Het is het enige ziekenhuis in de wijde omtrek en neemt daarom een belangrijke plaats in  de gezondheidszorg van dit plattelandsgebied. IMH is een ziekenhuis zonder winstoogmerk en heeft daardoor weinig financiële armslag. Er is een groot tekort aan allerlei medische en diagnostische apparatuur waardoor de dienstverlening erg beperkt is en niet voldoet aan de gewenste eisen. Dit alles leidt tot verkeerde diagnoses, niet adequate behandelingen en zelfs tot onnodige sterfgevallen. Patiënten moeten soms 50-100 km verder reizen om een bepaalde operatie te ondergaan.

Wat willen we bereiken?   

Met dit project wil Vastenactie het ziekenhuis uitrusten met moderne diagnostische en andere medische apparatuur, zodat zij daarmee hoogwaardige en betaalbare gezondheidszorg kunnen leveren. Zo kunnen de artsen goede diagnoses stellen en de patiënten de juiste behandeling geven en zal het aantal ziektes en sterfgevallen verminderen. Betere gezondheidszorg levert meer cliënten en minder doorverwijzingen waardoor de inkomsten zullen stijgen. De verhoging van de inkomsten zal het ziekenhuis helpen de gezondheidszorg in de regio voort te zetten, ook na beëindiging van het project. Het project zal ten goede komen aan ten minste 15.000 mannen, 25.000 vrouwen en 15.000 kinderen.

Hoe doen we dat?

Met dit project willen we het ziekenhuis uitrusten met belangrijke diagnostische en andere medische apparatuur, zoals anesthesieapparatuur om operaties uit te voeren, een chemisch analyseapparaat, een ECG en apparatuur voor laboratoriumonderzoeken. Verder worden ook zuurstofflessen aangeschaft voor patiënten met ademhalingsproblemen.
 

Doneer nu aan dit project