Continent
Afrika
Land
Tanzania
Doelgroep
Kinderen met een handicap
Thema
Onderwijs
1 januari 2020 t/m 31 december 2021
Bijdrage
€ 50.250

In Tanzania worden kinderen met een handicap niet altijd geaccepteerd door de samenleving. Dit project helpt deze kinderen hun talenten en mogelijkheden te ontwikkelen, zodat zij meer zelfredzaam worden. 

Wat is er aan de hand?

Er rust in Tanzania vaak nog een taboe op handicaps. Kinderen met een beperking worden soms zelfs uit het zicht gehouden van de gemeenschap. Ouders weten vaak niet dat hun kind recht heeft op onderwijs en dus naar een reguliere basisschool mag. Kinderen met een handicap hebben meer aandacht en speciaal onderwijs nodig.

Wat willen we bereiken?

Stichting Sibusiso wil het taboe rond handicaps doorbreken en de acceptatie van gehandicapte kinderen in Tanzania vergroten. De stichting organiseert onder meer activiteiten waarbij ‘gewone’ kinderen en kinderen met een beperking samen sporten. Hierdoor, maar ook via informatiedagen en radioprogramma’s, bereikt de stichting een groot publiek. Sibusiso zorgt ervoor dat kinderen met een beperking zo optimaal mogelijk gebruik leren maken van hun talenten en mogelijkheden. 

Hoe doen we dat?

Er is een trainingsprogramma ontwikkeld, dat kinderen gedurende zes maanden leert om zelfredzamer te worden en hun talenten en mogelijkheden te ontwikkelen. Dat gebeurt met een verscheidenheid aan activiteiten, die zich specifiek richten op het individuele kind en zijn/haar thuissituatie. Na afloop van het programma blijft een sociaal werker de gezinnen thuis geregeld bezoeken. Elk half jaar start een groep van tenminste 25 kinderen aan het trainingstraject. Na afloop hebben ze nieuwe vaardigheden aangeleerd en zijn ze minder afhankelijk van hulp. Een deel van deze kinderen wordt doorverwezen naar een school voor speciaal onderwijs. 

Doordat dit project door de gevolgen van het Coronavirus in 2020 nog niet volledig is uitgevoerd, zetten we het project in 2021 voort. Op dit moment is er € 11.926,- binnen.

Doneer nu aan dit project