Continent
Midden- en Zuid-Amerika
Land
Nicaragua
Doelgroep
Kinderen en jongeren
Thema
Onderwijs
1 januari t/m 31 december 2022
Bijdrage
€ 4.000

Wat is er aan de hand?

De wijk El Limonal ligt naast de vuilnisbelt in de stad Chinandega in Nicaragua. De meeste van de 3500 inwoners van de wijk, inclusief de kinderen, werken op deze vuilnisbelt. Op de wijkschool Escuela Ojo de Agua zitten zo’n 325 leerlingen. De overheid zorgt voor schoolmaaltijden, die bestaan uit rijst en bonen. Groente en fruit ontbreken, waardoor de kinderen relatief vaak ziek zijn. Door de politieke onrust in het land en de toegenomen werkloosheid is het probleem van de slechte voeding de laatste jaren verergerd.

Wat willen we bereiken?

De stichting El Árbol zet zich in voor het verbeteren van de leefomstandigheden van kwetsbare vrouwen en kinderen in Nicaragua. Dat doet ze via educatie, milieubescherming en het bevorderen van gendergelijkheid. Het doel van dit project is om hun kennis van (het verbouwen van) gezonde voeding te vergroten en de schoolmaaltijden te verbeteren.

Hoe doen we dat?

De stichting helpt de leerlingen van de school Ojo de Agua en de bewoners van El Limonal bij het aanleggen en onderhouden van een biologische schooltuin met groente en fruit. Ze leren vaardigheden als het bewerken van de grond, onkruid wieden, zaaien, stekken, composteren, bemesten en irrigeren. Kortom: ze leren hoe ze biologisch en gezond voedsel kunnen verbouwen en oogsten. Met producten uit de tuin worden de schoolmaaltijden verbeterd. Om het milieubewustzijn en kennis over de natuur te bevorderen wordt ook een bijen- en vlindertuin aangelegd. Daar maken de kinderen kennis met de belangrijke functies van deze insecten.

De parochie Sint Jan de Doper in Gouda e.o. voert campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van €12.000,-. Hiervan wordt €8.000,- bijeengebracht door de parochie. Vastenactie legt daar €4.000,- bij.

DONEER NU AAN DIT PROJECT