Een waardig leven voor vrouwen in Indiase sloppenwijken

Het leven in de sloppen van Indore is zwaar. Een trainingsprogramma helpt vrouwen in deze wijken economisch zelfstandig te worden, zodat zij en hun gezinnen volwaardig mee kunnen doen in de samenleving.
Wat willen we bijdragen?
€ 2.450
Land
India
Doelgroep
Vrouwen en meisjes
Thema
Gezondheidszorg
Onderwijs
Werk en inkomen
1 februari 2023 t/m 30 juni 2024
Doneer nu
Wat willen we bijdragen?
€ 2.450
Land
India
Doelgroep
Vrouwen en meisjes
Thema
Gezondheidszorg
Onderwijs
Werk en inkomen
1 februari 2023 t/m 30 juni 2024

Wat is er aan de hand?

Indore is een grote stad in de Indiase deelstaat Madiha Pradesh. Een deel van de inwoners komt van het platteland en is ongeschoold. Dat maakt het moeilijk om werk te vinden. Velen wonen in sloppenwijken en hebben geen geld om hun kinderen naar school te sturen. Het onderwijs dat de overheid verzorgt is in deze wijken slecht en motiveert kinderen niet om naar school te gaan. Zo blijft de armoede in stand. Ook met de gezondheid en hygiëne is het slecht gesteld in deze buurten.

Wat willen we bereiken?

De zusters van St. Joseph van Saint Marc zijn al sinds 1974 actief in India. Zij helpen vrouwen en kinderen in de sloppen om voor zichzelf op te komen. Activiteiten op het gebied van gezondheid, onderwijs en werkgelegenheid maken vrouwen zelfbewust en economisch onafhankelijk zodat op eigen kracht kunnen meedoen in de samenleving.

Hoe doen we dat?

In zes sloppenwijken in de stad Indore worden in totaal 455 vrouwen en hun gezinnen geholpen. De vrouwen nemen deel aan zelfhulpgroepen om met behulp van microkredieten hun kansen zelf een inkomen te verdienen te vergroten. Ze krijgen trainingen in persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en hygiëne. Ook volgen ze een vakopleiding, bijvoorbeeld tot kleermaker, schoonheidsspecialiste of henna artiest om zelfstandig de kost te verdienen. 180 meiden krijgen naschools onderwijs om hun achterstanden bij te spijkeren en ze te motiveren verder te leren en hun kansen op een betere toekomst te vergroten.

Norbetijnenparochies en Abdij van Berne voeren campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van € 7.350. Hiervan wordt € 4.900 bijeengebracht door de parochie. Vastenactie legt daar € 2.450 bij.

DONEER NU