Inrichting vaklokaal huishoudkunde in Sierra Leone

De Hogeschool in het achtergebleven district Kissi Bendu heeft een lange wachtlijst. Voor de ontwikkeling van het gebied is onderwijs van groot belang. Daarom worden de komende jaren zes extra vaklokalen gebouwd en ingericht.
Wat willen we bijdragen?
€ 2.500
Land
Sierra Leone
Doelgroep
Jongeren
Thema
Onderwijs
1 februari 2024 t/m 30 juni 2025
Doneer nu
Wat willen we bijdragen?
€ 2.500
Land
Sierra Leone
Doelgroep
Jongeren
Thema
Onderwijs
1 februari 2024 t/m 30 juni 2025

Wat is er aan de hand?

Sierra Leone heeft ernstig te lijden gehad onder de elf jaar durende burgeroorlog, de ebola-uitbraak en tenslotte de covid pandemie. Met name de Kissi Bendu regio werd zwaar getroffen. Dit afgelegen gebied is slecht ontwikkeld en de onderwijs infrastructuur is volledig verwoest. Om het gebied op te bouwen is toegang tot goed onderwijs van groot belang. 

Wat willen we bereiken?

In 2020 werd de Hogeschool geopend, de enige vakschool in de regio. Momenteel studeren hier 350 leerlingen. Vanwege een gebrek aan vaklokalen is er een wachtlijst van nog eens 550 jongeren. Het is de bedoeling de school uit te breiden, om te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren een vakopleiding kunnen volgen. Jaarlijks krijgen bovendien ruim 200 afgestudeerde jongeren beschikking over internet. Ook leren ze innovatieve technieken om de landbouwproductie te vergroten.

Hoe doen we dat?

Het project bestaat uit twee delen. Om te beginnen worden zes vaklokalen gebouwd, inclusief voorzieningen voor elektriciteit en water. Vervolgens worden de lokalen ingericht voor lessen in natuurwetenschappen, landbouw, techniek, ICT, kunstnijverheid en huishoudkunde. Met steun van Vastenactie wordt in 2024 in elk geval het lokaal voor huishoudkunde ingericht.

Heilige Nicasiusparochie (Geldrop, Heeze, Mierlo, Leende en Sterksel) voert campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van € 7.500. Hiervan wordt € 5.000 bijeengebracht door de parochie. Vastenactie legt daar € 2.500 bij.

doneer nu