Leermiddelen voor kinderen in de bush van Oeganda

In de bush van Buswale hebben de scholen geen geld voor lesmaterialen. Dankzij de aanschaf van boeken en leermiddelen verbetert de kwaliteit van het onderwijs. Dat geeft kinderen in dit gebied betere toekomstkansen.
Wat willen we bijdragen?
€ 5.000
Land
Oeganda
Doelgroep
Kinderen
Thema
Onderwijs
1 februari 2023 t/m 30 juni 2024
Doneer nu
Wat willen we bijdragen?
€ 5.000
Land
Oeganda
Doelgroep
Kinderen
Thema
Onderwijs
1 februari 2023 t/m 30 juni 2024

Wat is er aan de hand?

Ten noorden van het Victoriameer in Oeganda ligt de afgelegen en uitgestrekte parochie Buswale. De mensen wonen in hutten van leem van de opbrengst van het land en de visvangst. In droge periodes verdienen ze weinig tot niets. Openbaar vervoer, stromend water en elektriciteit zijn er niet. In het gebied liggen dertig basisscholen, die een groot gebrek hebben aan les- en werkboeken en andere leermiddelen.

Wat willen we bereiken?

Eerdere projecten hebben aangetoond dat een hoger niveau van onderwijs meer leerlingen aantrekt. De lokale organisatie BUCAPIDO wil de kansen voor mensen in Buswale verbeteren. Deze organisatie werkt nauw samen met verschillende groepen, zoals de kerk, een vrouwengroep, scholen en de polikliniek. Beter onderwijs vermindert het analfabetisme en geeft kinderen meer kans op een goede toekomst. De Nederlandse Stichting Oeganda steunt dit doel.

Hoe doen we dat?

Op de korte termijn willen we zes basisscholen voorzien van boeken en leermiddelen. Daarvan profiteren 3.800 leerlingen en 56 leerkrachten. Op de langere termijn hoopt de stichting alle dertig scholen te voorzien van leermaterialen. De materialen worden ingekocht in de hoofdstad Kampala en verspreid door BUCAPIDO. De ouders betalen een bescheiden schoolgeld. Met deze kleine bedragen zullen in de toekomst aanvullende materialen worden aangeschaft.

Parochies regio De Waterkant in Zuidermeer voeren campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van € 15.000. Hiervan wordt € 10.000 bijeengebracht door de parochie. Vastenactie legt daar € 5.000 bij.

DONEER NU