Overnachtingsplekken voor medisch personeel in Malawi

De meeste artsen en verpleegkundigen van het Pirimiti streekziekenhuis in Malawi wonen ver van hun werk. De dagelijkse reis naar huis na hun dienst, in het donker, is gevaarlijk. Daarom worden bij het ziekenhuis onderkomens gebouwd waar zij kunnen overnachten.
Wat willen we bijdragen?
€ 2.100
Land
Malawi
Doelgroep
Artsen en verpleegkundigen
Thema
Gezondheidszorg
1 februari 2023 t/m 30 juni 2024
Doneer nu
Wat willen we bijdragen?
€ 2.100
Land
Malawi
Doelgroep
Artsen en verpleegkundigen
Thema
Gezondheidszorg
1 februari 2023 t/m 30 juni 2024

Wat is er aan de hand?

Het Pirimiti Community Hospital is een groot streekziekenhuis op het platteland van Malawi. De meeste artsen en verpleegkundigen wonen ver van het ziekenhuis. Tussen hun diensten door moeten ze een uur of langer reizen om thuis te komen, meestal in het donker. En dat is gevaarlijk, want onderweg lopen zij het risico beroofd of zelfs verkracht te worden. Veel artsen en verpleegkundigen vertrekken daarom naar de stad, waar het veiliger lijkt.

Wat willen we bereiken?

De leiding van het Pirimiti ziekenhuis heeft hulp gevraagd bij het bouwen van tien onderkomens, waar artsen en verpleegkundigen tussen hun diensten door kunnen overnachten. Dan hoeven ze niet langer ’s nachts over straat en kunnen ze na hun weekdienst bij daglicht veilig naar huis reizen. Op deze manier kan het ziekenhuis blijven rekenen op voldoende personeel.

Hoe doen we dat?

Bij het ziekenhuis worden in totaal tien kleine studio’s gebouwd, waar medisch personeel tussen de diensten door kan eten, verblijven en overnachten. Bijkomend voordeel is dat zij bij een calamiteit snel opgeroepen kunnen worden. Lokale bedrijven voeren de bouw en het onderhoud uit. De Stichting Dokter Harrie van den Brekel en Vastenactie bekostigen de bouw van drie van deze onderkomens.

Parochie H. Augustinus in Wassenaar voert campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van € 9.100. Hiervan wordt € 7.000 bijeengebracht door de parochie. Vastenactie legt daar € 2.100 bij.

DONEER NU