Continent
Afrika
Land
Guinee
Doelgroep
Kwetsbare bevolkingsgroepen in Matoto
Thema
Gezondheidszorg
1 januari t/m 31 december 2022
Bijdrage
€ 4.000

Wat is er aan de hand?

Het West-Afrikaanse land Guinee is rijk aan bodemschatten, zoals goud en bauxiet. Toch leeft een groot deel van de bevolking rond de armoedegrens en kan met moeite rondkomen. Met de volksgezondheid is het dan ook slecht gesteld. Ziektes als HIV, malaria en ebola komen vaak voor. In 1986 werd in de hoofdstad Conakry de buitenwijk Matoto gebouwd. De regering vroeg destijds aan de katholieke kerk om er een gezondheidscentrum te bouwen voor de zeer arme bevolking. Inmiddels is het Dispensaire et Maternité Saint Gabriel de Matoto uitgegroeid tot een polikliniek die zorg biedt aan zo’n 125.000 mensen per jaar. De patiënten komen niet alleen uit de wijk zelf, maar ook uit de wijde omgeving.

Wat willen we bereiken?

Het gezondheidscentrum streeft ernaar kwaliteitszorg te bieden aan de meest kwetsbare en arme bevolkingsgroepen. Dit project heeft als doel de hygiëne in het centrum te verbeteren. Een verbeterde hygiëne draagt bij aan het verminderen van besmettingen van en door patiënten. Hierdoor zal het behandelresultaat verbeteren.

Hoe doen we dat?

De gebouwen van het gezondheidscentrum worden gerenoveerd en betegeld, om ze beter schoon te kunnen houden. Een schoon gebouw oogt niet alleen aantrekkelijk, het nodigt de bezoekers ook uit het goede voorbeeld te volgen en ook thuis de hygiëne te verbeteren.

De parochies St. Petrus en Paulus in Leiden, parochie De Goede Herder in Tilburg, parochie Sint Maarten in de bollenstreek-zuid, de St. Jozefkerk in Amsterdam en Gemeenschap Emmanuel voeren campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van €16.000,-. Hiervan wordt €12.000,- bijeengebracht door de parochies. Vastenactie legt daar €4.000,- bij.

DONEER NU AAN DIT PROJECT