Continent
Azië
Land
India
Doelgroep
Jeugdcriminelen
Thema
Welzijn
1 januari t/m 31 december 2022
Bijdrage
€ 5.000

Wat is er aan de hand?

In het uiterste zuidoosten van India ligt Kerala, een van de armste deelstaten het land. Veel kinderen en jongeren komen terecht in de straatcriminaliteit. Ze raken verslaafd aan alcohol, drugs en tabak en worden seksueel misbruikt. Het aantal misdrijven gepleegd door minderjarigen neemt met de dag toe. Deze jongeren hebben gebrek aan alles en hun gedrag vormt een bedreiging voor de samenleving. De Indiase overheid plaatst jongeren die in aanraking zijn gekomen met politie in ‘Observation homes’. Daar worden ze tijdelijk opgevangen, terwijl ze hun gerechtelijke procedure afwachten. Daarna kunnen ze in een ‘Special home’ worden geplaatst, voor duurzame rehabilitatie.

Wat willen we bereiken?

Het doel van dit project is om jeugdcriminelen een veilige plek te bieden waar ze zich kunnen ontwikkelen, om geleidelijk aan terug te keren naar een gezonde en normale levenssituatie.

Hoe doen we dat?

Echo Jeevana is een ngo die werd opgericht door de Norbertijnen van Mananthavady. Zij hebben in de achterstandsbuurt Vathuruthy in Ernakulam een jeugdzorgcentrum opgezet. Middenin deze ‘slum’ bieden ze buitenschoolse onderwijsprogramma’s. Hierbij zijn twee leraren, een coördinator en enkele sociaal werkers betrokken. De lesmaterialen zijn inbegrepen bij het programma. Zo’n 50-75 jongeren doen hieraan mee. Daarnaast is er het Echo Jeevana Balabhavan opvanghuis, waar kinderen van 5-13 jaar veilig onderdak, zorg en onderwijs krijgen, zodat zij zich op een gezonde manier kunnen ontwikkelen.

De parochie Zalige Titus Brandsma in Wageningen voert campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van €15.000,-. Hiervan wordt €10.000,- bijeengebracht door de parochies. Vastenactie legt daar €5.000,- bij.

DONEER NU AAN DIT PROJECT