Continent
Azië
Land
India
Doelgroep
straatkinderen
Thema
Onderwijs
1 maart 2020 t/m 28 februari 2021
Bijdrage
€ 46.985

In India leven zo’n 11 miljoen kinderen op straat, waar ze slachtoffer zijn van geweld, misbruik en uitbuiting. In de stad Bangalore haalt hulporganisatie BOSCO kinderen van straat en begeleidt ze naar school en een ‘normaal’ leven, liefst bij hun familie. 

Wat is er aan de hand?

In India leven naar schatting zo’n 11 miljoen kinderen op straat, alleen en onbeschermd door volwassenen. Verreweg de meeste van deze straatkinderen komen uit arme gezinnen. Sommigen zijn door hun ouders in de steek gelaten, anderen zijn van huis weggelopen om huiselijk geweld of misbruik te ontvluchten. Ook zijn er ouders die hun kinderen naar de stad sturen om geld te verdienen. Bijvoorbeeld met straathandel, jonge meisjes vaak als hulp in de huishouding. Deze kinderen zijn kwetsbaar en vormen een gemakkelijke prooi voor mensenhandelaren en drugsdealers, die hen dwingen tot bedelen, prostitutie, kinderarbeid en dealen. Ze worden slachtoffer van seksueel misbruik, uitbuiting, geweld en ontvoering. Door het leven op straat raken de kinderen beschadigd, waardoor ze mentale- en gedragsproblemen kunnen ontwikkelen. Straatkinderen vertonen vaak impulsief en onaangepast gedrag en kunnen zich slecht concentreren. 

Wat willen we bereiken?

In de stad Bangalore zet de lokale hulporganisatie BOSCO zich in om straatkinderen te redden. Deze organisatie haalt jaarlijks circa 7000 kinderen van de straat. Het doel van dit project is 150 straatkinderen te herenigen met hun familie. Met zorg voor hun gezondheid, coaching en aangepast onderwijs halen medewerkers ‘de straat uit de kinderen’. Ook is het de bedoeling dat de kinderen na verloop van tijd naar een gewone (vak)school gaan.  

Hoe doen we dat? 

De 150 kinderen worden ondergebracht in een opvanghuis. Gerichte begeleiding en overbruggingsonderwijs leren de kinderen te integreren in het normale leven, op een niveau dat bij hun leeftijd past. Ook leren ze positief gedrag te ontwikkelen. Hun kennisniveau wordt bijgespijkerd om te kunnen instromen op een gewone school of beroepsopleiding. Al vroeg in het traject werkt BOSCO aan het herstellen van het contact met de familie. Ouders krijgen begeleiding en worden gestimuleerd hun kinderen te bezoeken. Met succes, want 85% van de kinderen die BOSCO van straat redt, gaat weer thuis wonen. Medewerkers van het project blijven de kinderen en hun ouders langdurig ondersteunen, om schooluitval en terugkeer naar de straat te voorkomen. 

Hoe kunt u bijdragen?

  • €   15,00    Sport- en creatieve materialen voor 1 maand
  • €   37,50    Schoolbenodigdheden (boeken en schrijfgerei) voor 5 kinderen voor 1 jaar.
  • €   84,00    Eenmalige medische check-up van alle 150 kinderen.
  • € 114,00    Salaris docent overbruggingsonderwijs voor 1 maand.

Doneer nu aan dit project